جاستین ترودو: نباید بی‌عدالتی‌ها علیه بومیان کانادا را فراموش کرد

جاستین ترودو، نخست وزیر کانادا، همراه با تمی کوک-سرسون، رهبر بومیان در استان ساسکاچوان، به مناسبت روز حقیقت و آشتی. ۸ شهریور ۱۴۰۲.

جاستین ترودو، نخست‌وزیر کانادا روز شنبه هشتم مهر، در مورد «انکار گرایی» فزاینده هشدار داد و گفت که کشف حقیقت بیش از هر زمان دیگری مهم است زیرا ملت برای احترام به کودکانی که در مدارس شبانه‌روزی بومیان کانادا جان باختند و یا مورد ضرب و شتم یا سوءاستفاده جنسی قرار گرفتند، گرد‌ هم آمده‌اند.

این سخنان آقای ترودو در «روز ملی حقیقت و آشتی» ابراز شد که حقیقت درباره مدارس شبانه‌روزی بومیان کانادا را به رسمیت می‌شناسد. شماری از کودکان در این مدارس در آنچه «کمیسیون حقیقت و آشتی» در سال ۲۰۱۵، «نسل کشی فرهنگی» نامید، مورد آزار و اذیت، تجاوز جنسی و سوءتغذیه قرار گرفتند.

طی سال‌های ۱۸۳۱ تا ۱۹۹۶ میلادی، حدود صد و پنجاه هزار کودک بومی کانادا به اجبار از خانواده‌های‌شان جدا و برای زدودن فرهنگ بومی به مدارس شبانه‌روزی فرستاده شدند. گروه‌های مسیحی عمدتا کاتولیک، مدیریت بسیاری از این مدارس را به عهده داشتند.

طی این سال‌ها، هزاران کودک به دلیل سخن گفتن به زبان مادری‌شان از گرسنگی جان باختند و یا مورد ضرب و شتم یا سوءاستفاده جنسی قرار گرفتند.

جاستین ترودو گفت: «ما هرگز نباید گذشته و بی‌عدالتی‌های صورت گرفته علیه بومیان در این مدارس و همچنین آسیب‌های بین‌نسلی را که امروز آثار آن باقی مانده است، فراموش کنیم.»

او افزود: «اکنون، در حالی که متأسفانه انکار گرایی در حال افزایش است، کشف حقیقت مهم‌تر از همیشه است.»

به گزارش خبرگزاری رویترز، بومیان کانادا متحمل فقر و خشونت بسیار و میانگین عمر پایین‌تری هستند.

آقای ترودو برای اولین بار در سفری به سواحل غربی کانادا در «روز ملی حقیقت و آشتی» در سال ۲۰۲۱ میلادی، که دولت آن را تعطیل رسمی اعلام کرد، بر افشای حقیقت درباره بومیان تاکید کرده بود.

پاپ فرانسیس، رهبر کاتولیک‌های جهان، در مرداد ۱۴۰۱، گفت که کلیسای کاتولیک «بار شکست» را به خاطر نقش کلیسا در اداره مدارس شبانه‌روزی تحت حمایت دولت احساس می‌کند.