چند ساعت پس از آن که وزیر خارجه بریتانیا روز پنجشنبه اعلام کرد کشورش در هیچ حمله هوایی علیه سوریه شرکت نمی کند، دفتر دیوید کامرون، نخست وزیر این کشور، با رد این موضع گیری تاکید کرد که دولت استفاده از نیروی هوایی را کنار نگذاشته است.
فیلیپ هموند، وزیر خارجه بریتانیا روز پنجشنبه در برلن در یک کنفرانس خبری مشترک با وزیر خارجه آلمان، به خبرنگاران گفت «بگذارید روشن بگویم: بریتانیا در هیچ حمله هوایی در سوریه شرکت نخواهد کرد». او افزود: «پس از آن که پارلمان سال گذشته شرکت بریتانیا در حملات هوایی را رد کرد»، لندن دیگر به این مسئله«برنمی گردد».
اما به گزارش اسوشیتد پرس، یک سخنگوی دیوید کامرون، با رد این موضع گیری گفت کامرون در واقع عملیات مربوط به گروه دولت اسلامی را رد نکرده است. این سخنگو تاکید کرد که اشاره هموند به رای سال گذشته پارلمان درمورد بمباران علیه نیروهای بشار اسد بوده است نه دولت اسلامی.
نمایندگان بریتانیایی از کامرون خواسته اند موضع دولت را روشن کند و علت این اختلاف نظر میان سیاست مردان را توضیح دهد.
باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا روز چهارشنبه به عنوان بخشی از «تلاش های اکید و بی رحمانه» برای ریشه کن کردن افراط گرایان، برای نخستین بار دستور حمله هوایی در سوریه و نیز افزایش حملات هوایی درعراق را صادر کرد.
آلمان تصمیم گرفته است نیروهای کرد را که با پیکارجویان دولت اسلامی می جنگند، مسلح کند و اکراه همیشگی خود را از ارسال سلاح به میدان های نبرد کنار بگذارد. فرانک-والتر اشتاین مایر وزیر خارجه آلمان، درباره احتمال شرکت آلمان در حملات هوایی علیه دولت اسلامی گفت: «نه چنین اقدامی ازما خواسته شده، و نه ما دست به چنین کاری خواهیم زد.»
هردو وزیر آلمانی و بریتانیایی گفتند مبارزه با دولت اسلامی به اتحاد منطقه نیاز دارد. اما ابراز نظر تازه ای در این زمینه نکردند.
فرانسه از مقام های اروپا، آمریکا، منطقه عربی و روسیه دعوت کرده است روز دوشنبه در پاریس گردآیند و درباره استراتژی مربوط به دفع دولت اسلامی رایزنی کنند. اشتاین مایر نیز از وزیران خارجه گروه هشت دعوت کرده است در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک که در اواخر سپتامبر برگزار می شود، درباره این مسئله گفت و گو کنند.
اشتاینمایر در پاسخ به این سؤال که آیا ایران نیز لازم است در امر باثبات سازی عراق و سوریه شرکت کند، گفت: همواره روشن کرده است که برای حل بحران سوریه، «در درازمدت، مشارکت ایران اجتناب ناپذیر خواهد بود.»
هموند در این باره گفت: «ایرانیان خود نیز برای اقدام های مصالحه آمیز در عراق تمایل نشان داده اند»، هرچند که به گفته او اختلاف های ایران با غرب بر سر مسئله اتمی باقی خواهد ماند. هموند گفت: خاورمیانه بسیار پیچیده است و «الگوهای متغیرهمکاری برسر مسائل مختلف وجود دارد، اما امیدوارم در چندماه آینده همگی شاهد بهبود پایدار روابط با ایران باشیم.»