حاملگی بازیگر دانمارکی در ۵۴ سالگی؛ بحث ها بر سر مادر شدن در سنین بالا

آرشیو - بریگیته نیلسن، بازیگر دانمارکی

حامله شدن تا چه سنی برای یک زن دیر نیست؟ «بریگیته نیلسن» بازیگر دانمارکی که در ۵۴ سالگی باردار شد، فرزند پنجم خود را در ۵۵ سالگی به دنیا آورد، مباحثه بر سر باردار شدن زنان در سنین بالاتر با استفاده از لقاح مصنوعی باز کرده است.

به گفته کارشناسان باروری سن متوسط زنانی که مادر می شوند بطور پیوسته در جهان در حال رشد است که اغلب با روی آوردن زنان به کلینیک های بارداری صورت می گیرد تا به سالهای زایمان خود اضافه کنند.

برخی، زن ها را تشویق به حامله شدن در سنین جوانی و در سالهایی که بیشتر بارور هستند می کنند، ولی بعضی دیگر می گویند که ارائه دهندگان بهداشت باید این را مد نظر داشته باشند که فشارهای مختلف زندگی اغلب باعث می شود که خیلی از زن ها تشکیل خانواده را به تعویق بیاندازند.

کترین اوبراین، رئیس تحقیقات دولتی خدمات مشاوره بارداری بریتانیا (BPAS) یک سازمان خیریه به خبرگزاری رویترز گفت: «ما باید به زن ها اعتماد داشته باشیم تا تصمیم خود را بگیرند. چیزی که ما لازم داریم یک سرویس خدمات بهداشتی است که زنان را در تصمیم شان حمایت کند، به جای آنکه آنها را تحت فشار بگذارد تا زودتر، زمانیکه هنوز برای بچه دار شدن آماده نیستند، باردار شوند.»

بریگیته نیلسن ۵۵ ساله، پیشتر در فیلم های راکی ۴، کبرا و پلیس بورلی هیلز ۲ شرکت کرده بود.

خانم نیلسن گفت برای تلقیح مصنوعی او از تخمک هایش که آنها را در سنین ۴۰ سالگی منجمد کرده بود، استفاده کردند.

از آنجایی که تعداد و کیفیت تخمک ها با سن نزول می یابد، بیشتر زنان سعی می کنند که در اواسط سنین ۴۰ باردار شوند، در غیر اینصورت به آنها توصیه می شود که از تخمک های اهداء کنندگان جوان تر استفاده کنند.

یک بررسی اخیر از درمان باروری که در ۱,۲۷۹ انستیتو در سراسر اروپا انجام شده است نشان می دهد که یک سوم از بارداری زنان از طریق تخمک اهداء شده در سال ۲۰۱۴، در بین زنان ۴۰ ساله و مسن تر بوده است.

بنابه گزارش روزنامه بریتانیایی «گاردین»، یک زن هندی، سال گذشته ظاهراً در ۷۰ و چند سالگی از طریق تخمک اهداء شده بچه دار شد، موردی که از نظر اخلاقیات سر بحث را در بین مردم باز کرد.

به گفته ریچارد کندی، رئیس فدراسیون بین المللی انجمن های باروری، اکنون تصمیم زنان در باردار شدن در سنین بالاتر خیلی رایج شده است.

او افزود: «بدون شک، در بریتانیا و اروپای غربی این یک تصمیم شخصی است. یک روش زندگی است. چرا که زن ها به دنبال اهداف و حرفه های خود می روند و تشکیل خانواده را عقب تر و به اواخر ۳۰ سالگی و ۴۰ سالگی می اندازند.»

خانم اوبراین می گوید برخی در مناظرات در مورد باروروی زنان «از دیدن واقعیت زندگی زن ها چشم پوشی می کنند.»

خانم اوبراین اشاره کرد که پژوهش های سازمان «خدمات مشاوره بارداری بریتانیا» نشان می دهد که زنان کاملاً آکاه هستند که درصد باروری با بالارفتن سن کاهش میابد ولی اغلب آنها بچه دار شدن را به خاطر دلایل به جایی به تعویق می اندازند که بیشتر به خاطر ثبات اقتصادی و یا تأثیرات آن بر پیشبرد حرفه شان است.

خانم اوبراین افزود: «به جایی اینکه تنها زنان را مورد سرزنش قرار داد، باید این را در نظر گرفت که بچه دار شدن و تشکیل خانواده را اغلب دو نفر با هم تصمیم می گیرند.»