آنتونی بلینکن: درباره «اتهام نقض حقوق بشر» توسط اسرائیل تصمیم‌‌هایی را اتخاذ کرده‌ام

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، در نشست وزیران کگروه ۷ در ایتالیا (جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳)

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، روز جمعه ۳۱ فروردین اعلام کرد در مورد اتهامات مطرح‌شده علیه اسرائیل درباره نقض حقوق بشر منجر به محرومیت از کمک‌های نظامی آمریکا «تصمیم‌‌هایی» را گرفته است.

بر پایه قوانین «لیهی» که پاتریک لیهی، سناتور سابق، آن را در اواخر دهه ۱۳۷۰ خورشیدی پایه‌گذاری کرد، آمریکا ملزم است که از ارائه کمک‌های نظامی به اشخاص یا نهادهای امنیتی مرتکب نقض فاحش حقوق بشر& خودداری کند.

نهاد خبری-تحقیقاتی «پرو پابلیکا» به تازگی در گزارشی اعلام کرد که دفتر ویژه وزارت امور خارجه آمریکا که مسئولیت بررسی عملکرد اسرائیل در قالب قانون «لیهی» را بر عهده دارد، چند ماه قبل با استناد به ادعاهایی درباره ارتکاب نقض حقوق بشر خواستار آن شده بود که شماری از واحدهای پلیس و نظامیان اسرائیل از دریافت کمک‌های آمریکا محروم شوند.

عمده ادعاهای مطرح‌شده دراین‌باره به کرانه غربی محدود بوده و به پیش از وقوع جنگ اسرائیل و غزه در واکنش به حمله تروریستی ۱۵ مهر حماس مربوط می‌شود.

بنا بر گزارش «پرو پابلیکا»، وزیر امور خارجه آمریکا درواکنش به درخواست دفتر ویژه وزارت خارجه آمریکا هیچ اقدامی انجام نداده است.

آنتونی بلینکن در نشست خبری خود در ایتالیا، با تاکید بر لزوم انجام تحقیقات موشکافانه برای صحت‌سنجی چنین ادعاهایی وعده داد که نتایج این بررسی‌ها در روزهای آینده اعلام خواهد شد و او دراین باره تصمیماتی اتخاذ کرده است.

پس از حمله تروریستی ۱۵ مهر حماس به اسرائیل که منجر به کشته‌شدن ۱۲۰۰ تن و گروگان گرفته شدن بیش از ۲۵۰ تن دیگر شد، اسرائیل تهاجم به غزه را با هدف نابودی این گروه اسلام‌گرای تحت حمایت جمهوری اسلامی و آزادی گروگان‌ها آغاز کرد.

مقامات حماس از آن زمان چندین بار تاکید کرده‌اند که در صورت توان حمله‌ای مشابه را بارها تکرار خواهند کرد.

ایالات متحده آمریکا، بریتانیا، اتحادیه اروپا، ژاپن، اسرائیل، و شمار دیگری از کشورها حماس را در فهرست سازمان‌های تروریستی قرار داده‌‌اند.

آمریکا سالانه مبلغ سه میلیارد و هشتصد میلیون دلار در قالب کمک‌های نظامی به اسرائیل کمک می‌کند.

منبع: رویترز