وزرای امور خارجه آمریکا و بریتانیا، مشترکا از تظاهرکنندگان در ایران اعلام حمایت کردند.
آنتونی بلینکن در کنفرانس خبری مشترک با جیمز کلورلی، وزیر امور خارجه بریتانیا، با برشمردن وضعیتی که تظاهرکنندگان با آن مواجه هستند گفت: «ما در کنار ایرانیان با شهامت، که با رهبری زنان جوان، برای حقوق بنیادین خود به پا خاستهاند، آن هم در برابر سرکوبی چنین غیرعادی، خواهیم ایستاد.»
وزرای خارجه آمریکا و بریتانیا، در کنار یکدیگر، از تظاهرکنندگان در ایران اعلام پشتیبانی کردند. ایران یکی از موضوعهای مورد گفتگوی این دو دیپلمات در روز ۳شنبه در واشنگتن بود.
در کنفرانس خبری بعد از این دیدار، بلینکن و کلورلی، در کارنامه جمهوری اسلامی از سرکوب مردم معترض، بازداشتها، تجاوز جنسی و شکنجه بازداشتیها، گرفتن اعترافهای اجباری، اعدامها، نام بردند و آن حکومت را همدست روسیه در کشتن اوکراینیها دانستند.
با این وجود، هر دو دیپلمات بر این نظرند که جدای از تحریمهایی که کشورهایشان اعمال میکنند، میخواهند راه دیپلماسی را باز بگذارند.
وزیر امور خارجه بریتانیا در توجیه این سیاست گفت: «گمان نمیکنم کشوری که چندین هزار سال تاریخ فرهنگی دارد، بخواهد با شهرت بینالمللی کنونیاش که زشتی و وحشیگری است اینگونه باقی بماند»
کلورلی با تصور اینکه تاریخ ایران برای حکومت جمهوری اسلامی اهمیت دارد اضافه کرد که «آنها به میراث خود خیانت میکنند. دارند مردم خود را سرکوب میکنند».
وزیر أمور خارجه بریتانیا یک پیام داشت: «باید تغییر رفتار دهند، نه بخاطر ما. نه بخاطر آن که ما میگوییم یا میکنیم. بلکه بخاطر مردم خود که چنین میخواهند».
وزیر خارجه آمریکا هم در پاسخ به سوالی که آیا با این عملکرد جمهوری اسلامی آیا باز مشروعیت برای مذاکرات احیای برجام دارد یا نه، دیپلماسی را نه راحتترین راه، بلکه یک ضرورت، تعریف کرد.
بلینکن، دیپلماسی را در مورد طرفی ضروری دانست که با او «اختلاف نظر عمده دارید یا اصلاً کشوری متخاصم است».
وزیر خارجه آمریکا اضافه کرد که «گاه دیپلماسی، به خصوص با آنهایی که عملکردشان غیرقابل قبول است لازم است تا بتوانیم منافع خود را پیش ببریم.»
بگفتهء بلینکن «دست زدن به دیپلماسی به این معنا نیست که «نه» نتوانی بگویی».
با این وجود، بلینکن هنگام صحبت از سرکوب تظاهرات گفت که تحریمها علیه جمهوری اسلامی تا زمانی که لازم باشد ادامه خواهد داشت.