همزمان با افزایش نگرانی‌ها از شیوع  آنفلوانزای مرغی در آمریکا، چین هم از شناسایی این ویروس در غرب کشور خبر داد

وزارت کشاورزی چین روز شنبه، ۲۹ اردیبهشت اعلام کرد که مواردی از آنفلوانزای مرغی در پرندگان وحشی در غرب این کشور شناسایی شده است.

وزارت کشاورزی چین در اطلاعیه‌ای در وب سایت خود گفت که دو شهرستان در استان چینگهای، ۲۷۵ مورد ابتلا به آنفلوانزای مرغی را تأیید کرده‌اند.

در این اطلاعیه آمده است که این وزارتخانه گزارشهایی در مورد موارد ابتلا از مرکز کنترل بیماری‌های حیوانات چین و آزمایشگاه ملی آنفلوانزای مرغی دریافت کرده که این یافته را تأیید می‌کنند.

شیوع ویروس «اچ۵ ان۱» در گله گاوها در حداقل ۹ ایالت آمریکا از اواخر ماه مارس، پرسشهایی را در مورد اینکه آیا ویروس می‌تواند به انسان نیز سرایت کند یا خیر، مطرح کرده است.

ایالات متحده آمریکا چندی پیش اعلام کرد که نزدیک به ۲۰۰ میلیون دلار برای مبارزه با شیوع این بیماری هزینه خواهد کرد.

آنفلوانزای مرغی یک بیماری ویروسی است که عمدتاً میان پرندگان وحشی و اهلی گسترش می‌یابد اما گاهی نیز می‌تواند به حیوانات دیگر، از جمله گاوها و در برخی موارد، به انسان منتقل شود.

هرچند خطر گسترش این بیماری در انسان کم است، اما جلسه اخیر کمیته سنای آمریکا با کمیسر سازمان نظارت بر غذا و داروی این کشور، فرضیه‌هایی را در شبکه‌های اجتماعی پخش کرد در مورد اینکه این بیماری می‌تواند از هر چهار آمریکایی، یک نفر را بکشد.

این موضوع بین کاربران اینطور تفسیر شد که ویروس «اچ۵ ان۱» می‌تواند ۲۵ درصد از جمعیت آمریکا را بکشد در حالی که این تنها در صورتی درست است که همه به این بیماری آلوده شده باشند.

دکتر رابرت کلیف، کمیسر سازمان نظارت بر غذا و داروی آمریکا، هفته گذشته به کمیته ویژه سنا گفت که میزان مرگ و میر این ویروس در میان مبتلایان در سایر نقاط جهان ۲۵ درصد بوده است.

او همچنین به سناتورها گفت که ویروس در حال جهش است و این سازمان برای احتمال شیوع یک بیماری همه‌گیر آماده می‌شود.

او گفت: «ما باید آزمایش کنیم، داروهای ضد ویروس و واکسن آماده داشته باشیم، بنابراین ما درگیر آماده شدن برای مقابله با این ویروس هستیم که اگر به گونه‌ای جهش پیدا کرد که در سطح بزرگ‌تری به انسان‌ منتقل شد، آماده باشیم.»

ماه گذشته، سازمان بهداشت جهانی داده‌هایی را منتشر کرد که نشان می‌دهد بین اول ماه ژانویه سال ۲۰۰۳ تا ۲۸ مارس سال ۲۰۲۴، از میان ۲۵۴ مورد ابتلا به عفونت «اچ۵ ان۱» در انسان در ویتنام، چین، کامبوج و لائوس، ۱۴۱ مورد مرگ‌بار بوده است.