استقبال بایدن از توافق دوحزبی در سنا بر سر امنیت مرزی؛ مجلس نمایندگان مخالف است

جو بایدن، رئیس‌جمهوری آمریکا، روز جمعه به کنگره فشار آورد تا از توافق دوحزبی سنا برای هماهنگی اقدامات اجرایی مرزی با لایحه کمک به اوکراین، حمایت کند، اما مایک جانسون، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا، گفت که این توافق ممکن است در مجلس نمایندگان رد شود.

به گزارش خبرگزاری آسوشیتد‌پرس، بایدن در بیانیه‌ای گفت که این توافق «سیاست‌های پیشنهادی دقیق‌ترین و عادلانه‌ترین مجموعه اصلاحات با هدف امنیت مرزها در تاریخ کشور است.»

این توافق دوحزبی سنا شامل افزایش بودجه برای ساخت دیوار مرزی، استخدام نیروهای مرزبانی بیشتر و سخت‌تر کردن شرایط برای درخواست پناهندگی است. این توافق همچنین شامل کمک‌های مالی به کشورهایی است که در تلاش برای جلوگیری از مهاجرت غیرقانونی به آمریکا هستند.

جانسون، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا، که کنترل آن در اختیار جمهوری‌خواهان است، گفت که توافق سنا «نمی‌تواند به مجلس برسد». او گفت که جمهوری‌خواهان خواستار توافقی هستند که «امنیت مرزها را اولویت قرار دهد».

بایدن و جمهوری‌خواهان در مورد سیاست‌های مهاجرتی اختلاف نظر دارند.جمهوری‌خواهان خواستار افزایش اقدامات سختگیرانه در مرزهای جنوبی آمریکا هستند، در حالی که بایدن خواستار ایجاد مسیرهای قانونی بیشتر برای مهاجران است.

پیش‌تر رئیس جمهوری آمریکا رهبران بلند‌پایه کنگره را به کاخ سفید دعوت کرد تا بر نیازهای امنیتی اوکراین تاکید کند؛ نشستی که در برهه‌ای حساس برگزار شد و می‌توانست تصویب کمک ۱۱۰ میلیارد دلاری به اوکراین، اسرائیل و دیگر متحدان واشنگتن را به جریان بیاندازد.

بایدن همچنین از کنگره خواست که درباره بودجه درخواستی او نیز تصمیم‌گیری کند.

دولت جو بایدن اواخر مهر از کنگره آمریکا خواست نزدیک به ۱۰۶ میلیارد دلار بودجه اضطراری برای تامین مالی برنامه‌های مربوط به اوکراین، اسرائیل، و امنیت مرزی ایالات متحده را تصویب کند.

رئیس جمهوری آمریکا، در همان زمان حمایت از اسرائیل و اوکراین را یک ضرورت امنیت ملی و یک لحظه حیاتی برای آینده رهبری آمریکا و دموکراسی‌ها در جهان توصیف کرد و افزود: «رهبری آمریکا، متحدان آمریکا و ارزش‌های آمریکایی، جهان را پایدار و ایالات متحده را امن می‌کند و اگر آمریکا از اوکراین یا اسرائیل حمایت نکند، این ارزش‌ها را به خطر می‌اندازد.»