مایک جانسون رئیس مجلس نمایندگان آمریکا و برخی اعضای جمهوریخواه این مجلس روز چهارشنبه برای نشان دادن «رویکرد تهاجمیتر» در موضوع امنیت مرزی و مهاجران، به مرزهای مشترک با مکزیک در جنوب ایالات متحده سفر کردند.
به گزارش «نشریه هیل» که اخبار کنگره آمریکا را پوشش میدهد، این قانونگذاران جمهوریخواه ضمن انتقاد از کندی مذاکرات در سنا درباره تغییرات سیاست مهاجرتی، آلخاندرو مایورکاس وزیر امنیت داخلی دولت را نیز تهدید به «استیضاح» کردند.
مایک جانسون اصرار داشت سنا، که اکثریت آن را دموکراتها در دست دارند، باید طرح مرزی تصویبشده توسط جمهوریخواهان در مجلس نمایندگان را تصویب کنند. طرحی که جمهوریخواهان میگویند از قانون «ایمنسازی مرزها» حمایت و حفاظت از پناهجویان را محدود میکند.
در شرایطی که چاک شومر، رهبر اکثریت سنا، بر نیاز به یک راه حل دوحزبی تاکید دارد، برخی از جمهوریخواهان با تهدید به تعطیلی دولت، تصویب بودجه دولت را به «تشدید کنترل مرزها» و «کاهش هزینههای اختیاری دولت»، مرتبط میدانند.
چاک شومر در واکنش به سفر مرزی جمهوریخواهان گفت: «خیلی خوب است که به مرز میروید، اما راه انجام هر چیزی، همکاری است. ما در سنا هستیم و روی یک راهحل دو حزبی برای بحران مرزی کار میکنیم. امیدوارم اگر رئیس مجلس میخواهد مشکل مرز را حل کند، متوجه شود.»
بودجه درخواستی دولت جو بایدن که میلیاردها دلار کمک امنیتی جدید برای اوکراین و اسرائیل فراهم میکند، ۱۶ آذر در سنای آمریکا رد شد، زیرا جمهوریخواهان بر خواسته خود برای اقدامات سختگیرانهتر برای کنترل مرزهای مشترک ایالات متحده و مکزیک تاکید کردند.
حتی در صورت تصویب در سنا، این لایحه برای تبدیل به قانون شدن باید از سوی مجلس نمایندگان هم تصویب میشد و از آنجا که این مجلس تحت کنترل اکثریت جمهوریخواه است، موافقت با آن بعید به نظر میرسید.
مقامهای ارشد دولت جو بایدن اواخر آذر ماه با هدف جلب موافقت جمهوریخواهان سنا برای تصویب کمکهای فوری به اوکراین، موافقت کردند اقدامات مرزی تازهای در دستور کار دولت قرار داده و محدودیتهای مرزی و پناهندگی بازنگری شود.
جو بایدن رئیس جمهوری ایالات متحده و آندرس مانوئل لوپز اوبرادور همتای مکزیکی او نیز حدود دو هفته پیش در یک گفتوگوی تلفنی بر لزوم ارتقای امنیت و اعمال کنترل بیشتر بر مرزهای مشترک بین دو کشور توافق کردند.