سازمان ملل متحد از حمایت کامل خود از خلع سلاح هستهای کره شمالی خبر داد.
آنتونیو گوترش، دبیر کل سازمان ملل متحد، روز جمعه ۲۱ مرداد در کره جنوبی گفت که این سازمان نسبت به رسیدن به هدف خلع سلاح هستهای کره شمالی کاملا متعهد است. در همین حال ایالات متحده تاکید کرد که با همراهی ژاپن و کره جنوبی برای پاسخگویی به دور جدید تهدیدهای هستهای پیونگیانگ آماده است.
آنتونیو گوترش در گفتوگو با یون سوک یول، رئیس جمهوری کره جنوبی، از تعهد بینالمللی مجدد عاریسازی شبه جزیره کره از تسلیحات هستهای سخن گفت.
دبیرکل سازمان ملل متحد گفت: «من مایلم بار دیگر تعهد صریح خود را به خلع سلاح هستهای کامل، قابل راستیآزمایی، و برگشتناپذیر شبه جزیره کره و جمهوری دموکراتیک خلق کره به عنوان یک هدف اساسی برای ایجاد صلح، امنیت، و ثبات در کل منطقه تأیید کنم.»
یون سوک یول، رئیس جمهوری کره جنوبی، نیز که از ماه مه این مسئولیت را در دست گرفته، گفت که دولت او برای ادامه مسیر دیپلماسی آماده است. او با این حال تاکید کرد که در صورت لزوم برای بازداشتن پیونگ یانگ از به کارگیری تسلیحاتش اقدامات نظامی انجام خواهد داد.
کره شمالی در سال جاری تعداد بیسابقهای از موشکهای بالستیک را آزمایش کرده است. مقامات سئول و واشنگتن میگویند که به نظر میرسد در بحبوحه متوقف ماندن مذاکرات خلع سلاح هستهای، پیونگ یانگ بنا دارد برای اولین بار از سال ۱۳۹۶ یک سلاح هستهای را آزمایش کند.
ودانت پاتل، معاون سخنگوی وزارت امور خارجه ایالات متحده، در بحبوحه پر رنگتر شدن نشانههایی از آزمایش هستهای احتمالی کره شمالی روز پنجشنبه به خبرنگاران گفت که دولت جو بایدن با همکاری کره جنوبی و ژاپن برای همه موارد احتمالی آماده است، اما در عین حال نسبت به تشدید لفاظیهای پیونگیانگ در مورد برنامه هستهایاش نگران است.
او ادامه داد که واشنگتن برای ایجاد تغییرات کوتاهمدت و بلندمدت در آرایش نظامی خود به منظور مقابله با تحرکات نظامی کره شمالی آمادگی دارد و استقرار سامانه پدافند موشکی آمریکایی «تاد» در کره جنوبی صرفا در جهت تقویت دفاعی سئول در برابر تهاجم احتمالی کره شمالی است.
از سوی دیگر، پیونگیانگ میگوید برای ادامه مسیر دیپلماسی آماده است، اما ادعا میکند تحریمها و رزمایشهای ایالات متحده و کره جنوبی است که مانع از پیگیری این مسیر شده است.