آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل، روز جمعه ۲۸ مهر با حضور در گذرگاه مرزی رفح، میان مصر و نوار غزه، از تمامی طرفهای بینالمللی خواست برای اطمینان یافتن از رساندن کمکهای بشردوستانه به دست فلسطینیان در غزه که محاصره شده است، با یکدیگر همکاری کنند.
دبیرکل سازمان ملل متحد کامیونهای حمل کمکهای امدادی را «رگ حیاتی» و تعیینکننده «مرگ و زندگی» برای فلسطینیان ساکن غزه خواند و بر انتقال هرچه سریعتر آنها به منطقه تحت محاصره غزه تاکید کرد.
به گفته سازمان ملل در حال حاضر هزاران تُن محموله کمکهای بشردوستانه پشت گذرگاه «رفح» در انتظار هستند.
آنتونیو گوترش که برای نظارت بر ارسال کمکهای بشردوستانه به نوار غزه، در مصر به سر میبرد اعلام کرد که توافق میان اسرائیل و مصر برای انتقال این کمکها به نوار غزه مشروط به برخی شرایط و محدودیتها است.
همچنین ببینید: دبیر کل سازمان ملل برای نظارت بر ارسال کمکهای بشر دوستانه به غزه وارد مصر شددبیرکل سازمان ملل بدون اشاره به زمان ورود کامیونهای حامل کمک به غزه تاکید کرد: «ما برای کسب اطمینان از برآوردهشدن آن شرایط و رعایت شدن آن محدویتهای مقرر برای حرکت این کامیونها به مقصد مورد نیاز، در حال همکاری با مصر، اسرائیل، و آمریکا هستیم.»
پیشتر شبکه خبری سیانان به نقل از مقامات آمریکایی گزارش داده بود که انتظار میرود اولین کاروان کامیونهای حامل کمکهای بشردوستانه از مصر به غزه، احتمالاً تا روز شنبه ۲۹ مهر از مرز عبور کنند.
تلاش سازمان ملل متحد برای رساندن کمکهای بشر دوستانه به غزه در شرایطی است که بر اساس برخی گزارشها کمبود سوخت، آب، و برق باعث اخلال در خدماترسانی بیمارستانها و در برخی موارد، توقف خدمات بیمارستانهای غزه شده است.
دبیرکل سازمان ملل متحد همچنین بار دیگر خواستار برقراری آتشبس میان طرفین درگیر در جنگ شد.
جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا، پیشتر اعلام کرده بود که پس از گفتوگویی نیم ساعته با عبدالفتاح السیسی با بازگشایی گذرگاه مرزی رفح با غزه و ورود اولین گروه از کامیون های کمکهای بشردوستانه به نوار غزه موافقت کرده است.
رئیس جمهوری آمریکا روز چهارشنبه ۲۶ مهر در مسیر بازگشت از سفر کوتاه خود به اسرائیل، گفت: «اگر حماس ۲۰ کامیونی را که قرار است از رفح وارد غزه شود تصرف یا از عبور آنها جلوگیری کند، موضوع کمکرسانی پایان مییابد.»
اسرائیل هم گفته است که از ورود کامیونهای کمکرسانی به غزه جلوگیری نخواهد کرد، ولی اجازه نخواهد داد این کمکها به دست حماس برسد.
بنا به گفته بایدن، سازمان ملل متحد این کمکها را در نوار غزه توزیع خواهد کرد.
درست چند ساعت پس از حمله تروریستی حماس به اسرائیل در روز ۱۵ مهر، ایالات متحده با اعزام ناوها و هواپیماهای جنگی به شرق مدیترانه عملا حمایتش را از اسرائیل اعلام کرد.
اسرائیل در ۱۲ روزی که از آغاز این جنگ میگذارد حملات هوایی بیامانی را به غزه انجام داده و حماس هم بیوقفه به پرتاب موشک به اسرائیل ادامه داده است. به نظر میرسد که اسرائیل در تدارک اجرای یک حمله زمینی گسترده به غزه است.