عبدالفتاح السیسی، رئیس جمهوری مصر، روز پنجشنبه ۲۷ مهر در قاهره با ژنرال مایکل کوریلا، فرمانده ستاد فرماندهی مرکزی ایالات متحده، سنتکام، دیدار کرد.
بنا بر بیانیهای که دفتر ریاست جمهوری مصر منتشر کرد، دو طرف در مورد تلاشها برای «تقویت همکاری» بین دو کشور و «بازگرداندن ثبات» به منطقه گفتوگو کردند.
روز پنجشنبه همچنین سامح شکری، وزیر امور خارجه مصر، با جیمز کلورلی، همتای بریتانیاییاش، در قاهره دیدار کرد. دو طرف درباره راههای کاهش تنش و رسیدگی به شرایط وخیم انسانی در غزه با هم گفتوگو کردند.
در این دیدار سامح شکری بر همآهنگی مواضع بینالمللی برای ترغیب طرفین درگیری به توقف فوری تنش و برقراری آرامش تاکید کرد و برقراری صلح در منطقه را یک ضرورت راهبردی و انتخاب مردم خاورمیانه دانست.
مصر مدتها است که به عنوان یک میانجی کلیدی بین اسرائیل و حماس عمل کرده است و چنین به نظر می رسد که جامعه جهانی در تلاش است که از مصر بخواهد نقشی موثرتر در نبرد مغلوبه میان اسرائیل و حماس ایفا کند.
جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا، یک روز قبل اعلام کرده بود که پس از گفتوگویی نیم ساعته با عبدالفتاح السیسی با بازگشایی گذرگاه مرزی رفح با غزه و ورود اولین گروه از کامیون های کمکهای بشردوستانه به نوار غزه موافقت کرده است.
رئیس جمهوری آمریکا روز چهارشنبه ۲۶ مهر در مسیر بازگشت از سفر کوتاه خود به اسرائیل، گفت: «اگر حماس ۲۰ کامیونی را که قرار است از رفح وارد غزه شود تصرف یا از عبور آنها جلوگیری کند، موضوع کمکرسانی پایان مییابد.»
اسرائیل هم روز چهارشنبه اعلام کرد که از ورود کامیونهای کمکرسانی به غزه جلوگیری نخواهد کرد، ولی اجازه نخواهد داد این کمکها به دست حماس برسد.
بنا به گفته بایدن، سازمان ملل متحد این کمکها را در نوار غزه توزیع خواهد کرد.
درست چند ساعت پس از حمله تروریستی حماس به اسرائیل در روز ۱۵ مهر، ایالات متحده با اعزام ناوها و هواپیماهای جنگی به شرق مدیترانه عملا حمایتش را از اسرائیل اعلام کرد.
اسرائیل در ۱۲ روزی که از آغاز این جنگ میگذارد حملات هوایی بیامانی را به غزه انجام داده و حماس هم بیوقفه به پرتاب موشک به اسرائیل ادامه داده است. در هفته اخیر چنین به نظر میرسد که اسرائیل در تدارک یک حمله زمینی گسترده به غزه است.