در پی‌جلسه شورای امنیت پشت درهای بسته؛ الجزایر پیش‌نویس قطعنامه‌ای مبنی بر درخواست آتش‌بس را ارائه کرد

در پی گلوله باران و حملات هوائی اسرائیل در طول شب و روز سه شنبه در خارج شهر رفح در جنوب غزه و کشته شدن دست کم ۳۷ نفر از پناه‌جویان ساکن در چادرهای منطقه، الجزایر پیش‌نویس قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل مبنی بر درخواست آتش‌بس در نوار غزه را ارائه کرد.

به گفته شاهدان عینی این همان منطقه‌ای است که حمله چند روز گذشته اسرائیل به رفح موجب آتش‌سوزی مرگبار در اردوگاه آوارگان فلسطینی در آن منطقه شد.

به گزارش خبرگزاری رویترز، این قطعنامه خواستار آزادی تمامی گروگان‌ها توسط حماس و توقف فوری حمله نظامی اسرائیل در رفح است.

اسرائیل این حمله را که به گفته مقامات غزه منجر به کشته شدن ۲۱ نفر شده است رد می‌کند.

عمار بنجاما، سفیر الجزایر در سازمان ملل روز سه شنبه، پس از نشست غیرعلنی شورای امنیت سازمان ملل متحد در مورد غزه گفت که هدف از این قطعنامه «توقف کشتار در رفح» است.

این اقدام پس از حمله روز یکشنبه اسرائیل صورت می‌گیرد که موجب آتش‌سوزی در اردوگاهی در منطقه «بشردوسانه» رفح و کشته شدن حداقل ۴۵ تن شد.

در پی این حمله در اقدامی رسمی اسپانیا، نروژ و ایرلند روز سه شنبه «کشور فلسطینی» را به رسمیت شناختند.

اسرائیل گفته است که شبه نظامیان حماس مورد هدف او بوده‌اند و قصد آسیب رساندن به غیرنظامیان را نداشته است.

به گفته دیپلمات‌ها رای گیری شورای امنیت می‌تواند در ظرف چند روز به انجام رسد.

دولت جو بایدن نیز روز سه شنبه گفت که از نزدیک تحقیقات مربوط به حمله هوائی روز یکشنبه را زیر نظر دارد و هشدار داده که این اقدام عبور از «خط قرمز» هاست و آمریکا از ارائه تسلیحات نظامی برای چنین اقدامی خودداری می‌کند.

گفته می‌شود که اسرائیل آخرین پیشنهاد آتش‌بس و آزادی گروگان خود را به قطر تحویل داده و قطر نیز قرار بوده روز سه شنبه آن را در اختیار حماس قرار دهد.

حماس گفته است تا زمانی که اسرائیل به حملات خود در رفح پایان ندهد هر مذاکره‌ای بیهوده است.

آژانس کمک به پناهندگان فلسطینی سازمان ملل روز سه شنبه اعلام کرد که پس از حمله اسرائیل به رفح بیش از یک میلیون فلسطینی مجبور به ترک شهر و کاشانه خود شده‌اند.

به گفته وزارت بهداشت غزه که تحت نظر حماس فعالیت می‌کند بیش از ۳۶ هزار فلسطینی در حملات چندین ماهه اسرائیل کشته شده‌اند.

اسرائیل می‌گوید تا نابودی کامل حماس به جنگ ادامه می‌دهد و برای آزاد کردن گروگان‌ها مجبور به انجام عملیات در رفح است. مقام‌های بسیاری از کشورها، از جمله ایالات متحده، می‌گویند این تهاجم جان صدها هزار فلسطینی را به‌خطر می اندازد.

حماس بارها با پیشنهاد‌ها مختلف برای آتش‌بس و آزادسازی گروگان‌ها مخالفت کرده است.

به دنبال حمله تروریستی ۱۵ مهر حماس به اسرائیل که طی آن ۱۲۰۰ کشته و بیش از ۲۴۰ تن دیگر به گروگان گرفته شوند، اسرائیل حمله همه‌جانبه به غزه با هدف نابودی این گروه اسلامگرای تحت حمایت جمهوری اسلامی ایران را آغاز کرد.

ایالات متحده آمریکا، بریتانیا، اتحادیه اروپا، ژاپن، اسرائیل، و شمار دیگری از کشورها حماس را در فهرست سازمان‌های تروریستی قرار داده‌‌اند.