بن کارسون کاندیدای جمهوریخواه ریاست جمهوری آمریکا روز شنبه پس از بازدید از یک اردوگاه پناهندگان سوری گفت آوارگان باید با کمک های جامعه بین الملل و امتیازدهی به کشورهای میزبان، جذب کشورهای خاورمیانه شوند.
کارسون روز شنبه تحت حفاظت و تمهیدات شدید امنیتی اردن از کمپ ازرق در شمال اردن بازدید کرد. مسئولان کارزار انتخاباتی کارسون نه تنها حضور خبرنگاران را در این بازدید منع کرده بودند بلکه از ارائه برنامه او خودداری کردند و تنها به صدور بیانیه ای کوتاه پس از دیدار از اردوگاه پناهندگان بسنده کردند.
کارسون، جراح بازنشسته مغز و اعصاب بارها در مناظرات انتخاباتی به دلیل نداشتن اشراف بر مسائل بین الملل از بحث در این زمینه بازمانده است و این مسئله به دستاویزی برای منتقدان او بدل شده است. مشاوران او گفته اند اشراف کارسون بر سیاست خارجی در حدی که باید باشد نیست و ابراز امیدواری کرده اند که ماموریت هایی مانند سفر دو روزه او به اردن وضع را بهبود دهد.
بن کارسون و دیگر نامزدهای جمهوریخواه ریاست جمهوری آمریکا طرح باراک اوباما رئیس جمهوری ایالات متحده در پذیرفتن ده هزار پناهجوی سوری طی سال مالی آینده را زیر انتقاد گرفته اند.
انتقادات بر طرح اوباما پس از رشته حملات تروریستی چند هفته پیش در پاریس و اوج گرفتن نگرانی های امنیتی، افزایش یافت.
بن کارسون و هم حزبی هایش می گویند افراط گرایان ممکن است در میان پناهجویان خود را به آمریکا برسانند. هفته گذشته کارسون مسدود کردن راه تروریست های احتمالی به آمریکا تحت عنوان پناهجو را به "بستن سگ هار" تشبیه کرد.
کارسون به دنبال بازدید از کمپ ازرق گفت بهترین راه جذب پناهجویان در کشورهای خاورمیانه است که به بیش از چهار میلیون آواره سوری پناه داده اند. او گفت: "سوریه ای ها به داشتن پشتکار و اراده معروفند که به سلامت و بهبود اقتصاد کشورهای عرب همسایه ای که آنان را می پذیرند منجر می شود." او گفت: "بحران پناهجویان در صورتی قابل اداره است که کشورهای ثروتمند جهان به کشورهای میزبان پناهندگان کمک ها و حمایت های مالی و جنسی و همچنین انگیزه های دیگر ارائه دهند."
کشورهای میزبان پناهندگان در خاورمیانه بویژه لبنان و اردن می گویند ظرفیت کافی برای ادامه روند فعلی را ندارند. آنان کشورهای جهان را به کم کاری در این زمینه متهم می کنند.
تنها نیمی از درخواست کمک ۴ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلاری برای رسیدگی به پناهجویان در کشورهای میزبان در سال ۲۰۱۵ برآورده شده است. نبود حمایت مالی شرایط دشواری را بر پناهجویان سوری در کشورهای اردن، لبنان، عراق و ترکیه تحمیل کرده است.