طالبان با انتشار بیانیهای اعلام کرده است که وزارت امور زنان به «وزارت امر به معروف و نهی از منکر» تبدیل شده است.
دولت جدید طالبان با انحلال وزارت امور زنان، همان ساختمان را به محل استقرار وزارت جدید التاسیس امر به معروف و نهی از منکر اختصاص داد.
سارا سرعت، مشاور پیشین وزارت امور زنان افغانستان، گفت: «متاسفانه در ساختار امارت اسلامی افغانستان جایگاهی برای امور زنان وجود ندارد. نبودن یک زن در کابینه جدید و تعطیل کردن وزارت امور زنان برخلاف وعده و وعید طالبان است و نشانه این است که طالبان به هر قیمتی میخواهند زنان را از تمام جنبههای زندگی اجتماعی حدف کنند.»
مقر برنامه یکصد میلیون دلاری بانک جهانی برای «تقویت بنیه اقتصادی زنان و توسعه روستائی» در همین ساختمان قرار داشت و طالبان کارمندان این برنامه را نیز از این محل اخراج کردند.
خانم سرعت میگوید، این اقدام طالبان بیش از همه به خانواده های «تک سرپرست» لطمه می زند.
وی افزود: «زنان قابلی هستند که در افغانستان باقی ماندهاند و میخواهند کار کنند. برخی از خانمها تنها سرپرست و نان آور خانوادهاند، و این حرکات طالبان واقعاً جفای بزرگی در حق زنان این کشور است.»
همچنین ببینید: طالبان متهم به کشتن «یک پلیس زن باردار» شد
از سوی دیگر، خبرگزاری آسوشیتدپرس از وقوع چند انفجار در مسیر خودروهای طالبان در شهر جلال آباد در روز شنبه خبر می دهد، که به کشته و زخمی شدن شماری منجر شد.
به گزارش تلویزیون طلوع ، خودروهای طالبان با مینهای کنار جاده ای برخورد کرده اند و در یک مورد جداگانه، دو نفر دیگر بر اثر انفجار یک بمب مغناطیسی در کابل زخمی شدند.
هنوز شخص یا گروهی مسئولیت این حوادث را بر عهده نگرفته، اما از داعش خراسان که مرکز آنها در ولایت ننگرهار در شرق افغانستان است، به عنوان قدرتمندترین «دشمن» داخلی طالبان نام برده می شود.
در حالی که در آخرین بیانیه طالبان به گشایش کلاسهای ششم به بالای مدارس پسرانه اشاره شده و از بازگشایی دبیرستانهای دخترانه نام برده نشده، ویدیوی کتک زدن یک زن توسط طالبان در شهر هرات، هزاران بار در شبکههای اجتماعی دیده شده است.
همچنین ببینید: طالبان دستور داد دانشآموزان و معلمهای مرد از هفته آینده به مدرسهها بازگردند
در تحولی دیگر در ارتباط با افغانستان، اعضای شورای امنیت سازمان ملل متحد شب گذشته به اتفاق آراء با تمدید شش ماهه حضور نیروهای این سازمان در افغانستان موافقت کرد.
این نیرو که به «یوناما» موسوم است از دو دهه پیش در افغانستان حضور دارد و اعضای شورای امنیت روز گذشته از دبیرکل سازمان ملل خواستند با توجه به تحولات سیاسی و اجتماعی و امنیتی جاری در افغانستان پیشنهادات آینده خود را در مورد ادامه ماموریت یوناما ارائه دهد.