پرونده دادخواهی خانواده ابوالفضل آدینه‌زاده «مختومه» شد؛ بازپرس: برای دیه اقدام کنند

مزار ابوالفضل آدینه‌زاده، نوجوان کشته‌شده در جریان سرکوب اعتراضات سال ۱۴۰۱ در مشهد

وکیل خانواده دادخواه ابوالفضل آدینه‌زاده، نوجوان کشته شده در جریان سرکوب اعتراضات سال ۱۴۰۱ در مشهد، از «مختومه» شدن پرونده شکایت والدین او خبر داد.

خسرو علی‌کردی، وکیل مدافع خانواده آدینه‌زاده، روز دوشنبه ۱۵ آبان با انتشار تصویری از رأی نهایی دادسرا در این پرونده در شبکه اجتماعی ایکس، نوشت که «شعبه اول بازپرسی دادسرای نظامی استان خراسان رضوی، پرونده دادخواهی پدر و مادر جاویدنام ابوالفضل آدینه‌زاده، از جان‌باختگان اعتراضات سال گذشته» را «مختومه» اعلام کرد.

به گفته او و بر اساس رأی صادره، استدلال دادسرای نظامی خراسان رضوی این بوده که «دلیلی متقن و محکم بر استفاده نیروهای نظامی و انتظامی از سلاح ساچمه‌زنی تحصیل نگردیده» است.

این در حالی است که روز شانزدهم مهر ۱۴۰۱ در ورودی دانشگاه فردوسی مشهد نزدیک به ۷۰ گلوله ساچمه‌ای از فاصله کمتر از یک متر به پهلوی راست این نوجوان اصابت کرد و با وجود این که پزشکان در جراحی ۲۷ عدد از گلوله‌ها را از شکم او خارج کرده بودند، اما او در نهایت تاب نیاورد و جان باخت.

همچنین ببینید: خواهر ابوالفضل آدینه‌زاده: بر اثر اصابت ۷۰ گلوله ساچمه‌ای از فاصله نزدیک کشته شد

در متن رأی صادر شده دادسرا که امضای «غلام‌حسین الوندی، بازپرس شعبه اول دادسرای نظامی» این استان را بر خود دارد، نوشته شده که اتهام منتسبه را «به لحاظ فقدان ادله اثباتی کافی، محرز و مسلم» نمی‌داند و بر این اساس «عقیده بر منع پیگرد» دارد.

همچنین، در این حکم آمده است، «شاکیان ارشاد خواهند شد» که برای «وصول دیه از بیت‌المال و از طریق دادگستری اقدام» کنند.

این در حالی است که پدر این نوجوان جان‌باخته در اعتراضاتی که پس از کشته شدن مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد در سراسر ایران جریان داشت، در ماه مهر و در سالگرد کشته شدن فرزندش تأکید کرده بود که این خانواده خون‌خواه نیست، بلکه دادخواه است.

مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند

پدر ابوالفضل آدینه‌زاده در سالگرد کشته شدن این معترض: ما خون‌خواه نیستیم؛ ما دادخواهیم

پیش از این، سعید دهقان، حقوقدان مدافع حقوق بشر، به صدای آمریکا گفت که دادخواهی در ایران یک «پیکر تمام مُرده» است.

مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند

سعید دهقان، حقوقدان: دادخواهی در ایران یک «پیکر تمام مُرده» است