شمار جان‌باختگان «متروپل» به ۱۹ تن رسید؛ معترضان در آبادان: ما اشتباه کردیم که انقلاب کردیم

ویرانه‌های برج متروپل، آبادان

در حالی که شمار جان‌باختگان واقعه ریزش برج دوقلوی «متروپل» آبادان تاکنون به ۱۹ تن رسیده است، ستاد بحران کشور اعلام کرده که «آواربرداری گسترده» را از اواخر پنج‌شنبه آغاز می‌کند.

این در حالی است که افراد زیادی همچنان زیر آوار مانده‌اند.

پیرحسین کولیوند، رئیس جمعیت هلال احمر، گستردگی حادثه و حجم آوار را «بسیار زیاد» دانسته و گفته است که این واقعه را نمی‌توان با حادثه دیگری مقایسه کرد.

برج دوقلوی «متروپل» که بخشی از آن در حال ساخت بود و بخشی دیگر به بهره‌برداری رسیده بود، ظهر دوشنبه دوم خرداد در آبادان فرو ریخت. کارشناسان و روزنامه‌نگاران محلی از سال گذشته بارها نسبت به وقوع این حادثه هشدار داده بودند.

مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند

ریزش و آوار متروپل در قاب تصویر

دلیل فرو ریختن این ساختمان تاکنون به صورت رسمی اعلام نشده است، اما پژوهشکده مهندسی سازه پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله، سه دلیل اصلی فروریختن آن را عدم توجه به رعایت سیستم‌های مهندسی، عدم توجه سازندگان به هشدارهای مهندسان ناظر، و بی‌توجهی شهرداری به این هشدارها اعلام کرده است.

شامگاه چهارشنبه عده پرشماری از مردم آبادان با برگزاری تجمعی اعتراضی شعارهایی علیه ارکان جمهوری اسلامی سر دادند.

شعارهای اعتراضات مردمی در آبادان حاکی از نارضایتی نسبت به تمامیت جمهوری اسلامی و مقصر دانستن آن در واقعه آبادان است و شرکت‌کنندگان نسبت به مشارکت در وقوع انقلاب ۵۷ ابراز پشیمانی می‌کنند.

در این تجمع‌ها، شعارهایی از جمله «دشمن ما همین جاست، دروغ می‌گن آمریکاست»، «آخوند باید گم بشه»، «رضا شاه، روحت شاد»، «ما اشتباه کردیم، که انقلاب کردیم»، «می‌کشم، آن که برادرم کشت»، «آخوند برو گم شو» و «نه غزه نه لبنان جانم فدای ایران» سر دادند.

وجود یک زوج جوان در میان جان‌باختگان این واقعه، برای برخی کاربران یادآور شلیک سپاه پاسداران به هواپیمای اوکراینی بوده است.

سعید حافظی، روزنامه‌نگار آبادانی مقیم آلمان با انتشار ویدئویی خبر داده است که یکی از کارمندان حسین عبدالباقی، مالک برج متروپل در حالی که کامپیوتر مرکزی دوربین‌های مداربسته مجتمع را «سرقت» کرده بود، توسط مردم دستگیر شده است.

شماری از کاربران به نحوه اطلاع‌رسانی رسانه‌های رسمی، به‌ویژه صدا و سیما، نسبت به پوشش خبری این واقعه و گزارش‌های غیرواقعی آنها انتقاد کرده‌اند.

برخی دیگر نیز گزارش‌های مرتبط با تأیید هویت جسد منتسب به حسین عبدالباقی، مالک ساختمان متروپل، توسط خانواده‌اش را ساختگی و نمایشی دانسته‌اند و با استناد به اظهارات شاهدان نسبت به درگذشت او ابراز تردید می‌کنند و ادعا می‌کنند او زیر آوار نمانده است.

در یک نمونه دیگر، صداوسیما با مردی به عنوان یکی از نجات‌یافتگان از زیر آوار مصاحبه کرد، در حالی که عکسی از او در مقابل ساختمان متروپل انتشار یافته است. صدا و سیما متعاقبا گفت‌وگویی دیگر مبنی بر «عذرخواهی» آن فرد منتشر کرد.

پیش‌تر، پیمان جبلی، رئیس سازمان صدا و سیما، از نهادهای زیر نظر رهبر جمهوری اسلامی، گفته بود: «ما برای متروپل شبکه خبر را به خط کردیم از همه جا خواهش و تقاضا و جاهایی دستور بود که حتی یک ساعت و دو ساعت (به این موضوع بپردازید) و بس است دیگر.»

آیت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، در نخستین سخنرانی خود پس از واقعه آبادان، نسبت به این رویداد سکوت کرد. این در حالی است که خامنه‌ای در بسیاری از موارد حتی به مناسبت درگذشت بستگان مقامات جمهوری اسلامی و معممان نیز پیام تسلیت رسمی صادر می‌کند.

همچنین ببینید: مردم معترض به خیابان آمدند، آبادان امشب هم نخوابید