احمد وحیدی، وزیر کشور ایران، روز سهشنبه ۳۱ خرداد اعلام کرد که کار «متروپل» از باب یک موضوع بحرانی خاتمه پیدا کرده و پرونده آن بسته شده است.
وی در ادامه توضیح داد که کارهای تخریب باقیمانده ساختمان متروپل آبادان در حال انجام است و از این پس ماجرا به عنوان یک «طرح عادی» دنبال خواهد شد.
وزیر کشور مدعی شد که حادثه متروپل باعث توجه به ساختمانهای ناپایدار دیگر و صدور ابلاغیههایی در این زمینه شده است.
احمد وحیدی از ماموریت کمیتهای برای رسیدگی به تخلفات این حوزه خبر داد.
پس از فرو ریختن متروپل در آبادان، شماری از مسئولین جمهوری اسلامی نسبت به ناایمن بودن ساختمانهایی مشابه در شهرهای دیگر ازجمله تهران، اهواز، کرج، تبریز، مشهد و قم هشدار دادند.
همچنین ببینید: ساکنان یک مجتمع مسکونی در اهواز از ترس تکرار «متروپل» در خیابان چادر زدهاندساختمان ۱۱ طبقه متروپل روز دوم خردادماه فروریخت که در این حادثه دستکم ۴۳ نفر جان خود را از دست دادند و دهها تن نیز مصدوم شدند.
مسعود ستایشی، سخنگوی قوه قضائیه ایران، روز سهشنبه ۱۷ خرداد از بازداشت ۱۴ نفر در رابطه با ریزش ساختمان متروپل آبادان خبر داد.
همچنین ببینید: بازداشت ۱۴ نفر از جمله شهردار سابق در رابطه با ریزش متروپل در آبادانبه گفته وی چهار نفر از این افراد شهرداران سابق و سایر دستگیرشدگان افرادی هستند که مسئول حوزه نظام مهندسی در آبادان بودند.
سخنگوی قوه قضائیه بدون این که از دستگیرشدگان نام ببرد، سمت برخی از آنان را به این ترتیب اعلام کرد: شهردار سابق، رئیس نظام مهندسی، مهندس ناظر پروژه، شهردار منطقه یک، سرپرست شهرداری منطقه یک، سرپرست معاونت فنی و عمرانی، معاون امور زیربنایی و حمل و نقل، و معاونت فنی شهرداری.
در پی وقوع این حادثه مردم آبادان و تعدادی از شهرهای دیگر ایران برای چند شب متوالی دست به برگزاری تجمعات اعتراضی زدند و شعارهای ضد حکومتی سر دادند.
منتقدان حکومت ایران فساد دولتی در ساختار جمهوری اسلامی را عامل اصلی وقوع این قبیل حوادث میدانند.
همچنین ببینید: دستگیری «ادمینهای تلگرامی و اخلالگران اقتصادی» بهدنبال تداوم نوسان قیمت دلار