یک نماینده مجلس از ردپای آنچه «جریان انحرافی» نامید در ماجرای مسمومیت دانشآموزان خبر داد که به ادعای او «طیف گستردهای از معاندین و فرصتطلبها از گروهکجریان انحراف» ماجرای مسمومیت دانشآموزان را به وجود آوردند.
به گفته مرتضی محمودوند در این زمینه «تعداد زیادی» بازداشت شده و «تحت نظر و بازجویی» هستند.
این نماینده مجلس درباره آخرین وضعیت پرونده مسمومیت دانشآموزان گفته است که «صدها نفر در این زمینه در بازداشت هستند» و آنهایی که مسمومیتها را به گردن دانشآموزان انداختند به یک صورتی «این مساله را لوث کردند.»
این نماینده مجلس توضیح بیشتری در مورد افراد دستگیر شده، نحوه بررسی پرونده و وابستگی احتمالی آنها نداد.
موضوع مسمومیت زنجیرهای و چندین ماهه دانش آموزان دختر یکی از موارد پرحاشیه زمستان سال گذشته بود. از یک طرف جریانهایی بودند که این اقدام به «تندروها» نسبت دادند و در طرف مقابل دستگاههای امنیتی و دولتی جمهوری اسلامی مسمومیتهای سریالی را به «دشمن» و «براندازان» نسبت دادند.
در همین رابطه محمد حسین آصفری عضو کمیسیون شوراهای مجلس ۲۳ اسفند ۱۴۰۱ گفته بود که عامل مسمومیتها مربوط به کسانی بود که «در اعتراضات چند ماه پیش نقش داشتند و مربوط به برخی از تشکلهای غیر قانونی فعال بودند.» او تاکید کرده بود که بخشی از عوامل مسمومیت «با عناصر سرویسهای اطلاعاتی بیگانه» مرتبط بودند.
این اتفاق با واکنشهای بینالمللی نیز همراه بود و اول اردیبهشت ماه سال جاری یک گروه فراحزبی در کنگره آمریکا، حکومت جمهوری اسلامی را به دلیل مسمومیت دانشآموزان مدارس، به ویژه مدارس دخترانه محکوم کرد. در همین رابطه شیلا جکسون نماینده دموکرات ایالت تگزاس، از تشکیل گروه زنان ایرانی کنگره با حمایت نزدیک به ۲۰ نماینده جمهوریخواه و دموکرات مجلس نمایندگان ایالات متحده خبر داده بود.
دفتر یونیسف در تهران نیز با تاخیر در روز پنجشنبه ۱۱ اسفند ۱۴۰۱ اعلام کرده بود که موارد مسمومیت دانشآموزان «میتواند تأثیر منفی بر نرخ بالای آموزش کودکان، بهویژه دختران» بگذارد.
صندوق کودکان ملل متحد نیز در همان روزها در توییتی با تأکید بر این که «مدرسه پناهگاهی امن برای یادگیری کودکان و نوجوانان» است، اعلام کرده بود، موارد مسمومیت دانشآموزان در مدرسهها «میتواند تاثیر منفی بر نرخ بالای آموزش کودکان، بهویژه دختران» بگذارد.