در شرایطی که هنوز از وضعیت پرونده های رتبهبندی بیش از ۲۰۰ هزار معلم در هفته های اخیر روشن نشده است، رئیس سازمان برنامه و بودجه عنوان کرد که رتبهبندی معلمان نهایی شده و «کار بر زمین ماندهای» نمانده است.
داود منظور روز پنجشنبه هفدهم خرداد با وجود اعتراضات تشکل های صنفی معلمان به چگونگی اجرای قانون رتبهبندی و بلاتکلیفی پرونده بسیاری از معلمان گفت: «رتبهبندی معلمان نهایی شده و پرداختهای مربوط به رتبهبندی معلمان نیز در سال گذشته پرداخت شده است.»
او افزود که رقم پرداختی بالغ بر ۴۸ هزار میلیارد تومان بوده و دیگر مسأله بر زمین مانده در این خصوص وجود ندارد.
بر اساس گفتههای معاون رئیس جمهوری اسلامی ایران، بخشی از بدهیهای آموزش و پرورش به معلمان، به ویژه برای تصحیح اوراق سال گذشته و کلاسهای فوق برنامه دوران کرونا با حدود ۵۰۰ میلیارد تومان تسویه شد.
تعیین تکلیف پرونده فرهنگیان از سوی مقامهای جمهوری اسلامی و آمار ارائه شده از آنها در شرایطی مطرح میشود که هیچ هم خوانی میان گفتههای مقامهای مسئول و آمار منتشر شده در رسانههای داخلی وجود ندارد.
همچنین ببینید: سخنان متناقض مقامهای آموزش و پرورش در مورد رتبهبندی معلمانمحسن زارعی، معاون وزیر آموزش و پرورش و رئیس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت نظام آموزش و پرورش، روز جمعه دوازدهم خرداد گفته بود برای ۶۰۰ هزار معلم در قالب اجرای قانون نظام رتبهبندی، کارنامه فعالیت صادر شده است.
این در شرایطی است که خبرگزاری دولتی ایرنا روز بیستم اردیبهشت نوشته بود ۸۰۶ هزار معلم مشمول رتبهبندی هستند.
رضا مراد صحرایی، وزیر آموزش و پرورش، نیز در همان روز و در زمانی که سرپرستی آن وزارت خانه را برعهده داشت، گفته بود «۴۵ هزار معلم هنوز رتبهبندی نشدهاند و کارگروههایی به منظور رسیدگی به اعتراضات در مناطق و استانها شکل گرفته و فرایند رسیدگی آغاز شده است.»
اجرای رتبهبندی فرهنگیان یکی از مسائل حل نشده چند سال اخیر است که اعتراض های گسترده آنان را به دنبال داشته است. در این ارتباط، محمدرضا نیک نژاد، عضو کانون صنفی معلمان ایران، روز ۱۷ فروردین گفته بود: ۶۰ تا ۷۰ درصد معلمان کشور رتبه اشتباه دریافت کردهاند.
روزنامه اعتماد نیز هفته قبل در گزارشی خبر داد که بر اساس آمار رسمی، دستکم ۲۵۰ از معلمان به دستور وزارت کشور از رتبهبندی محروم شدهاند و این در شرایطی است که بر اساس آمار غیر رسمی، شمار این گروه از معلمان که به دلیل شرکت در اعتراضات صنفی از رتبه بندی محروم شده اند بیش از این است.
تاکنون وزارت آموزش و پرورش و وزارت کشور به این گزارش واکنش نشان نداده اند.