دادگاه دو‌ روزنامه‌نگار و دو فعال سیاسی، به شکل غیرعلنی برگزار می شود

دادگاه شهرستان شهریار

رسانه‌ها و نزدیکان برخی از روزنامه‌نگاران و زندانیان سیاسی اعلام کرده اند که قرار است روزهای دوشنبه و سه شنبه، هشتم و نهم خرداد، دادگاه دو‌ روزنامه‌نگار و دو فعال سیاسی به رغم درخواست‌های فراوان، به شکل غیرعلنی برگزار شود.

به گفته محمدحسین آجرلو، (همسر نیلوفر حامدی)، دادگاه الهه محمدی، روزنامه‌نگار فعال در حوزه زنان روزنامه «هم‌میهن»، در روز دوشنبه و دادگاه نیلوفر حامدی، روزنامه‌نگار فعال در حوزه اجتماعی روزنانه شرق، روز سه شنبه در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب اسلامی تهران خواهد بود.

این دو روزنامه‌نگار زندانی ظهر یکشنبه هفتم خرداد، با وکلای انتخابی خود ملاقات کردند و این در شرایطی است که چهارشنبه هفته گذشته، یک روز پس از اعلام سخنگوی قوه قضاییه مبنی بر تشکیل دادگاه آنها، زمان دادگاه به صورت «تلفنی» به وکلای شان ابلاغ شده بود.

نیلوفر حامدی و الهه محمدی از جمله روزنامه‌نگارانی بودند که در همان ابتدای آغاز اعتراضات سراسری شهرهای مختلف ایران، به دلیل تهیه گزارش از مرگ در بازداشت مهسا امینی و همچنین مراسم خاک سپاری او، از سوی نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی بازداشت شدند.

کمیته پیگیری وضعیت روزنامه‌نگاران بازداشتی روز سوم خرداد با انتشار بیانیه‌ای، ضمن انتقاد از رویه برگزاری دادگاه‌های اهالی رسانه، خواستار علنی شدن دادگاه رسیدگی به این دو پرونده شده بود.

به نوشته وب‌سایت «کلمه» نزدیک به میرحسین موسوی، قرار است جلسه دادگاه کیوان صمیمی ۷۴ ساله، مدیر مسئول مجله «نامه» و فعال سیاسی که بارها بازداشت و زندانی شده است، روز دوشنبه برگزار شود.

به استناد این گزارش، دادکاه علیرضا بهشتی شیرازی مدیر انتشارات روزنه،، فعال سیاسی و از مشاوران میرحسین موسوی، نیز روز دوشنبه خواهد بود.

علیرضا بهشتی شیرازی و کیوان صمیمی همراه با قربان بهزادیان‌نژاد و عبدالله مومنی که روز یکشنبه هفتم خرداد به دادگاه انقلاب اسلامی، احضار و تفهیم اتهام شدند، از شرکت‌کنندگان در همایش آنلاین «گفتگو برای نجات ایران» بودند که به «اجتماع و تبانی علیه امنیت کشور یا فراهم آوردن وسایل ارتکاب آن» متهم شده‌اند.

گروهی از فعالان سیاسی داخل و خارج از ایران روز اول اردیبهشت‌‌ماه، یک «نشست مجازی» دو روزه بر بستر شبکه اجتماعی «کلاب‌هاوس» را با عنوان «گفتگو برای نجات ایران» برگزار کردند.

در این نشست مجازی، اعلام شد که از ۴۲ شرکت کننده در این همایش ۲۳ تن از داخل ایران (که ۹ نفرشان در زندان به سر می‌برند) و ۱۹ نفر از خارج ایران بوده‌اند. پس از آن، شماری از سخنرانان در این همایش توسط نهادهای حکومتی احضار شدند که عالیه مطلب‌زاده و هاشم آقاجری نیز از جمله آن افراد بودند.

در این حال، نزدیکان نرگس محمدی و گلرخ ایرایی دو فعال سیاسی زندانی در اوین نیز گفته‌اند که مقامات هنوز به این دو اجازه ملاقات با خانواده‌هایشان را به دلیل ارائه مقاله به نشست «برای نجات ایران» نمی‌دهند.