یک هفته پس از آغاز عملیات نظامی ارتش عراق و شبه نظامیان شیعه مورد حمایت ایران به منظور بازپسگیری شهر تکریت در ۱۴۰ کیلومتری شمال بغداد، پایتخت آن کشور، منابع خبری به نقل از تلویزیون دولتی عراق گزارش دادند با به هم پیوستن نیروهای نظامی و امنیتی عراق در دو محور سامرا و دیاله، محاصره تکریت از تمامی جهات کامل شد.
در عملیات آزادسازی تکریت، که بین بغداد تحت کنترل دولت مرکزی عراق، و موصل تحت کنترل پیکارجویان داعش قرار دارد، هزاران نیروی نظامی عراق شرکت دارند. کانون درگیری روستاهای الدور و البوعجیل در اطراف تکریت است.
دوشنبه هفته گذشته، تلویزیون دولتی عراق از آغاز عملیات گسترده نیروهای امنیتی عراق با حمایت گروههای متشکل از نیروهای شبه نظامی شیعه و همچنین عشایر سنی، برای پس گرفتن شهر تکریت زادگاه صدام حسین دیکتاتور پیشین عراق خبر داد.
مارتین دمپسی رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا گفته است حدود ۲۳ هزار شبه نظامی حمایت و مستقر شده از سوی ایران نیز در این عملیات شرکت دارند. این عملیات از پوشش حملات هوایی ائتلاف بین المللی به رهبری آمریکا برخوردار نیست.
به گفته ژنرال دمپسی، عملیات آزادسازی تکریت به پیروزی خواهد انجامید، به شرط آن که حملات هوایی ائتلاف بین المللی نیروهای داعش را در مناطق دیگر درگیر کند و بتواند مسیر تدارکاتی نیروهای داعش را مسدود کند.
نیروهای عراقی و شبه نظامیان مورد حمایت ایران، همچنین در منطقه گرمه در استان سنینشین انبار، در ۴۰ کیلومتری بغداد و حدود ۱۰ کیلومتری شهر فلوجه که در کنترل داعش است، مستقر شدهاند.
به گزارش خبرگزاری رویترز عملیات استقرار نیروها در نزدیکی فلوجه که نهایتاً به عملیات آزادسازی این شهر را در پی خواهد شد، بخشی از تهاجم نظامی گسترده برای بازپسگیری تکریت است.
پیشمرگههای کردستان عراق نیز همزمان با عملیات تکریت، تهاجم نظامی علیه داعش در اطراف شهر نفتخیز کرکوک را آغاز کردهاند. به گزارش روز دوشنبه خبرنگار رویترز از منطقه درگیری، پیشمرگهها مواضع داعش را که چند روستا در غرب این شهر را تصرف کردهاند، هدف قرار دادند.
نبرد سنگینی نیز بین پیشمرگهها و پیکارجویان داعش در شمال غربی کرکوک در جریان است.
در همین حال، ائتلاف بین المللی به رهبری آمریکا، شب گذشته پالایشگاه نفتی در تل ابیض در شمال سوریه و در نزدیکی مرز ترکیه را هدف حملات هوایی قرار داد. این پالایشگاه در حال حاضر در کنترل داعش است.
به گفته گرئه ناظر بر حقوق بشر سوریه که در بریتانیا مستقر است، در جریان حمله یکشنبه شب دست کم ۳۰ نفر، شامل کارکنان پالایشگاه و نیز پیکارجویان داعش، کشته شدند.