در حالی که عملیات نیروهای عراقی برای بازپسگیری شهر تکریت از تصرف گروه موسوم به دولت اسلامی وارد سومین روز خود شده است، رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا میگوید نقش ایران در بیرون راندن داعش از تکریت «میتواند مثبت» باشد، به شرط آن که بر تنشهای قومی دامن نزند.
در حالی که عملیات گسترده نظامی که از روز دوشنبه برای بازپسگیری این شهر آغاز شده است، همچنان ادامه دارد، ژنرال مارتین دمپسی میگوید، واشنگتن این عملیات و همچنین کمک نیروهای ایران به آن را نیز، از نزدیک و با دقت دنبال میکند.
پیکارجویان افراطی گروه داعش، از اوایل تابستان سال جاری بر شهر تکریت مسلط شدهاند. تکریت، زادگاه صدام حسین دیکتاتور پیشین عراق، شهری استراتژیک در ۱۳۰ کیلومتری شمال بغداد است که اکثریت ساکنان آن سنیمذهب هستند.
دولت عراق در بزرگترین عملیات نظامی در ۹ ماه اخیر، نیرویی تقریبا ۳۰ هزار نفره را برای آزادسازی تکریت به میدان آورده است؛ نیرویی که بخش قابل توجهی از آن را گروههای شبه نظامی شیعه مورد حمایت ایران تشکیل میدهند و در حال حاضر برای مقابله با داعش، بصورت متحد در کنار نیروهای دولتی عمل میکنند.
روزنامه وال استریت ژورنال روز سهشنبه در گزارشی نوشت که نیروی قدس سپاه پاسداران ایران در علمیات تکریت، با توپخانه و سایر سلاحهای سنگین، از نیروهای دولت عراق و شبه نظامیان شیعه حمایت میکند.
رئیس ستاد مشترک ایالات متحده نیز روز گذشته در جلسه کمیته نیروهای مسلح آمریکا گفت، نیروهای ایران از ۱۰ سال پیش در عراق حضور دارند و اگر بتوانند به آزادسازی تکریت از وجود جهادیها کمک کند، در میان مدت، الزاما «عملی منفی» نخواهد بود.
ژنرال مارتین دمپسی در ادامه افزود «این آشکارترین مورد از حمایت ایرانیها است که با توپخانه و سایر تجهیزات انجام میشود. صادقانه بگویم، مسئله زمانی است که این کار به قومیگرایی منتهی شود. اگر عملیات آنها بصورت درست و قابل اعتمادی انجام شود، آنوقت، در چارچوب مبارزه با داعشیها، کار مثبتی انجام شده است. اما ما مواظب هستیم.»
پیشتر، تهران تلاش میکرد تا دخالت نظامی ایران در عراق را پنهان کند. اما این بار، قاسم سلیمانی فرمانده نیروی قدس، بازوی برون مرزی سپاه پاسداران، کمی پیش از شروع عملیات تکریت با حیدر العبادی نخست وزیر عراق دیدار و گفتگو کرد.