اولین نشانه‌های اختلاف میان جمهوریخواهان درباره تحریم ایران

مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند

گفتگوهای هسته‌ای شش قدرت جهانی عضو گروه ۵+۱ با ایران، و برنامه دیدار و سخنرانی نخست وزیر اسراییل در کنگره آمریکا در ماه مارس آینده (اسفند ماه)، همچنان بخش مهمی از ابراز نظرهای قانونگذاران ایالات متحده را به خود اختصاص داده است.

به گزارش شبکه ای.بی.سی، در نخستین گردهمایی در تدارک انتخابات ریاست جمهوری آینده آمریکا، هنگامی که سناتور رند پال در مورد ایران و کوبا موضعی در مخالفت با همکارانش اتخاذ کرد، اولین نشانه‌های شکاف در حوزه سیاست خارجی میان برخی از جمهوریخواهان آشکار شد.

سناتور رند پال، با اشاره به این که همکارانش در کنگره باید پیش از تصویب تحریم‌های جدید علیه ایران به رییس جمهوری فرصت مذاکره با ایران را بدهند، گفت «دیپلماسی بهتر از جنگ است و ما باید به دیپلماسی فرصت بدهیم.»

سناتور تد کروز در واکنش به این سخنان، ایران را، تنها تهدید بزرگ علیه ایالات متحده توصیف کرد و سناتور مارکو روبیو با تایید گفته سناتور کروز گفت، رند پال در اعتماد به آقای اوباما مبنی براین که یک توافق واقعی با تهران برای برچیدن برنامه اتمی آن امکان پذیر است، در اشتباه است.

سناتور جمهوریخواه جان مک کین روز یکشنبه در گفتگو با شبکه تلویزیونی سی.بی.اس گفت روابط آمریکا با اسراییل رو به سردی گذارده و گفتگوهای هسته‌ای با ایران نیز به کاهش تنش کمک نمی‌کند. به گفته آقای مک کین اسراییل اعتقاد دارد این مذاکرات منجر به دستیابی ایران به سلاح اتمی و در نتیجه اتمی شدن کل خاورمیانه خواهد شد.

بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسراییل به دعوت جان بینر رییس جمهوریخواه مجلس نمایندگان، که بدون مشاوره با کاخ سفید صورت گرفت، قرار است در ماه مارس در نشست مشترک کنگره در مورد تهدیدهای ایران و تروریسم سخنرانی کند.

در پی دعوت جان بینر از نخست وزیر اسرائیل، کاخ سفید اعلام کرد هنگام اقامت نتانیاهو در واشنگتن آقای اوباما با وی ملاقات نخواهد کرد و افزود که بنا به عرف جاری رئیس جمهوری با رهبر کشوری که در آستانه انتخابات است، ملاقات نمی‌کند. همه این تحولات به تنش میان واشنگتن و اورشلیم دامن زده است.

سناتور مک کین که ریاست کمیته نیروهای مسلح سنا را به عهده دارد گفت به باور او نخست وزیر اسراییل باید در مورد موقعیت اسراییل و اقدامات دولت آقای اوباما در ارتباط با تحریمها علیه تهران و همچنین لزوم ارجاع هر توافق با تهران به کنگره با مردم آمریکا صحبت کند. جان مک کین اضافه کرد پرزیدنت اوباما در مورد موفقیت مذاکرات دچار توهم است.

در همین حال سناتور دمکرات باب مناندز در گفتگوی روز یکشنبه خود با رسانه‌های آمریکا تعویق بررسی طرح تحریمهای جدید علیه تهران را تا مارس آینده مطرح کرد تا حمایت‌های کافی از سوی دمکرات‌ها برای تصویب آن جمع آوری شود.

آقای مناندز گفت اگر این تحریمها آماده نباشند، تنها گزینه آقای اوباما یا پذیرفتن ایران اتمی است یا گزینه نظامی علیه تهران، در صورتی که با تصویب طرح تحریم‌های جدید، او گزینه سومی خواهد داشت.