وزیر امور خارجه ایران روز دوشنبه گفت در هفته جاری، که او و وزیر خارجه آمریکا به همراه تعداد دیگری از وزیران خارجه گروه ۱+۵ و هماهنگ کننده سیاست خارجی اتحادیه اروپا در داووس سوئیس حضور خواهند یافت، احتمالا با همتای آمریکایی خود مذاکراتی کوتاهی داشته باشد، هرچند هنوز برنامه ریزی قطعی در این زمینه صورت نگرفته است.
محمدجواد ظریف که به مناسبت روز هوای پاک با استفاده از متروی تهران در حال رفتن به محل کار خود بود، در جمع خبرنگاران همچنین از احتمال برگزاری یک دور دیگر از گفتگوهای هستهای میان ایران و گروه ۱+۵ در حاشیه کنفرانس امنیتی مونیخ در فاصله ششم تا هشتم ماه فوریه (۱۷ تا ۱۹ بهمن ماه) خبر داد.
اتحادیه اروپا نیز روز دوشنبه با انتشار بیانیهای، مذاکرات اخیر شش قدرت جهانی و ایران در شهر ژنو سویس را جدی و مفید دانست و به برگزاری دور بعدی این گفتگوها در ماه فوریه، بدون ذکر تاریخ دقیق، اشاره کرد.
همزمان، خبرگزاری ریانووستی در گزارشی نوشت سرگئی ریابکوف معاون وزیر امور خارجه روسیه، احتمال زمان دستیابی به توافق را پیش از پایان ماه مارس (۱۱ فروردین ۱۳۹۴) دانسته است.
وزیر امور خارجه ایران زمان مورد نیاز برای دستیابی به توافق کلی را، در صورتی که به گفته او همه طرفها با واقعبینی به مذاکرات ادامه دهند، حداکثر چهار ماه دانست و در ادامه گفت تهران آماده است تا در بهمن ماه و در سالگرد پیروزی انقلاب ۱۳۵۷، با گروه ۱+۵ به نتیجه برسد.
آقای ظریف خبرهای منتشر شده درباره تنظیم سندی بین تهران و واشنگتن برای ارائه به دیگر اعضای گروه را تلویحا تایید کرد و گفت «حتی به طور غیررسمی نوشتههایی هم بین طرفین گاهی رد و بدل شده است، اما آن کاری که در نهایت باید صورت گیرد تهیه متن مشترک با تمامی اعضای ۱+۵ است، نه تنها با آمریکاییها.»
وی بحث احتمال تشدید تحریمها علیه ایران را، که این روزها در کنگره آمریکا مطرح میشود، «ابزار و وسیلهای برای دعوای سیاسی در داخل آمریکا» دانست.
کنگره جدید آمریکا، که اکثریت آن را نمایندگان جمهوریخواه تشکیل میدهند، به دنبال تصویب طرحی برای اعمال تحریمهای جدیدی علیه ایران است، امری که موجب شد رئیس جمهوری ایالات متحده روز جمعه در نشست خبری مشترک با نخست وزیر بریتانیا بار دیگر اعلام کند که چون این امر منجر به برهم خوردن گفتگوهای جاری خواهد شد، در صورت تصویب آن را وتو خواهد کرد.
به گفته رسانهها، انتظار میرود مساله گفتگوهای هستهای، به دلیل اهمیت مذاکرات جاری، بخشی از سخنرانی سالانه گزارش وضعیت باراک اوباما باشد که روز سه شنبه ایراد خواهد شد.