جان کری، وزير امور خارجه آمريکا ضمن استقبال از تصميم عربستان سعودی برای برقراری آتش بس در يمن، برقراری صلح پايدار در يمن را مستلزم اتخاذ رويکردی متفاوت از سوی طرف های درگير در يمن دانست.
آقای کری، در جريان ديدار با عادل الجبير همتای سعودی خود در پاريس، از تصميم عربستان برای برقراری آتش بس در يمن به منظور کمک رسانی انسانی ابراز خوشنودی کرد.
وزیر خارجه آمریکا گفت: «امروز ما از تصميم جديد عربستان سعودی که سعی دارد با يک آتش بس قابل تمديد و انسانی در يمن، راه حل مسالمتآميزی برای رفع بحران يمن بيابد استقبال میکنيم. آتشبسی که طی آن نه بمباران و تيراندازی صورت خواهد گرفت و نه قرار است برای پيشبرد مقاصد نظامی نيرويی جابه جا شود.»
عربستان سعودی گفته است که آتشبس تا زمانی به قوت خود باقی خواهد بود که حوثیها و متحدانشان به اين توافق متعهد بمانند و شرايط اعلام شده در مورد آن را رعايت کنند.
جان کری در واکنش به نگرانیهای عربستان سعودی در مورد آنچه حمايت دولت ايران از شبه نظاميان حوثی می خواند گفت، آمريکا اين مسئله را مد نظر دارد.
آقای کری گفت: «ما مايليم تصريح کنيم که متوجه عملکردهای ايران در منطقه هستيم. و دقيقاً به دليل همين نگرانی ها، معتقديم ايران نبايد به سلاح اتمی دست پيدا کند».
همزمان، حسن روحانی، رئيس جمهوری ايران نيز روز شنبه ۱۹ اردیبهشت در جريان يک سخنرانی، دولت سعودی را بسيار تازه کار توصيف کرده و حمله به يمن را يک خطای استراتژيک و ناجوانمردانه دانسته است.
در آستانه برقراری آتشبس که قرار است از روز سه شنبه اين هفته به مورد اجرا گذاشته شود، شهر صعده در شمال غربی يمن سراسر جمعه شب ۱۸ اردیبهشت، زير آتش سنگين ائتلاف به رهبری عربستان سعودی بود. سخنگوی ائتلاف گفته است که در اين حملات مراکز نظامی حوثیها هدف قرار گرفت. او تصريح کرده است ائتلاف برای حمله به قرارگاههای نظامی حوثیها و متحدانشان، به ويژه در صعده محدوديتی برای خود قائل نيست.