ارتش آمریکا میگوید که حوثیهای تحت حمایت جمهوری اسلامی در سال گذشته با استفاده از یک موشک کروز ضدکشتی ساخت ایران به یک کشتی حامل پرچم نروژ در دریای سرخ حمله کرده بودند.
گزارش روز چهارشنبه ۲۰ تیر آژانس اطلاعات دفاعی آمریکا در ارتباط با حمله ۲۰ آذر سال گذشته حوثیها به کشتی «استریندا» که منجر به آتشسوزی در آن شد، با یافتههای گروه بیمهگر نروژی درباره بقایای این کشتی مطابقت دارد.
طبق این گزارش، موتور توربوجت «طلوع-۴» که در موشک «نور» استفاده شده است، ویژگیهای منحصر به فردی در کمپرسور و استاتور خود دارد که با بقایای موتور موشک بازیابیشده از حمله حوثیها به کشتی «استریندا» همخوانی دارد.
گزارش آژانس اطلاعات دفاعی آمریکا افزوده است که حوثیها «احتمالا» با استفاده از جنگافزارهای ارائهشده از سوی جمهوری اسلامی به اهدافی در خاک اسرائیل، عربستان سعودی، امارات متحده عربی، یمن، و همچنین دهها کشتی در دریای سرخ و خلیج عدن حمله کردهاند.
دفتر نمایندگی دائم جمهوری اسلامی در سازمان ملل، در پاسخ به پرسش آسوشیتدپرس در این ارتباط، ضمن نادیدهگرفتن مدارک و مستندات فراوان دال بر حمایت مستقیم تهران از حوثیها، از جمله توقیف چندین کشتی حامل تسلیحات از ایران به مقصد یمن، ارسال جنگافزار به این گروه تحت حمایت حکومت ایران را رد کرد.
حوثیها از جمله گروههای شبهنظامی نیابتی جمهوری اسلامی در خاورمیانه هستند و به دنبال حمله تررویستی ۱۵ مهر سال گذشته حماس به اسرائیل و تهاجم متعاقب ارتش اسرائیل به غزه با هدف نابودی این گروه تحت حمایت تهران، به بهانه حمایت از فلسطینیان، کشتیهای عبور کننده از آبهای منطقه را هدف حملات مکرر موشکی و پهپادی خود قرار دادهاند.
در مقابل، آمریکا و متحدانش طی ماههای گذشته با تشکیل ائتلافی بینالمللی، اهداف و تسلیحات این گروه تحت حمایت جمهوری اسلامی را هدف حملات خود قرار دادهاند.
ارزش کالاهای منتقلشده از طریق دریای سرخ حدود یک تریلیون دلار در سال است و تداوم حملات حوثیها به کشتیهای حاضر در این منطقه، نیروی دریایی ایالات متحده را با بزرگترین چالش دریای از زمان جنگ جهانی دوم مواجه کرده است.