در حالی که ساکنان صنعا، پایتخت یمن، از آغاز دوباره حملات هوایی ائتلاف به این شهر خبر دادهاند، شورای امنیت سازمان ملل متحد از طرفهای درگیر در یمن خواسته است به آتش بس موقت توافق شده، پایبند بمانند.
شورای امنيت روز یکشنبه ۱۲ ژوئیه بار ديگر از طرفهای درگير در يمن خواست به توافق آتش بس که با میانجیگری سازمان ملل به امضا رسيد احترام بگذارند؛ آتش بسی دو هفته ای که هدف آن فراهم کردن امکان کمک رسانی به مناطق جنگزده يمن است.
جرارد ون بوهمن سفير نیوزیلند در سازمان ملل گفت «اعضای شورای امنيت به اتفاق از همۀ طرفها درخواست میکنند امکان رساندن کمکهای انساندوستانه و دسترسی سريع، امن، و بیوقفۀ نهادهای امدادرسانی به همه بخشهای يمن را هر چه سريعتر فراهم کنند.»
از سوی دیگر، ساکنان محلههای بمباران شده در صنعا گفتد که جنگندههای ائتلاف به رهبری عربستان سعودی حملههای هوايی خود را از ساعات پایانی شنبه از سر گرفتند؛ اين حملهها بامداد یکشنبه هم ادامه داشته است.
گفته میشود يک خانواده ۸ نفره و چند خودرو در حال عبور، مورد اصابت بمبهای ائتلاف قرار گرفتند. دو غيرنظامی هم در شهر تعز کشته شدند.
جنگ بیوقفه، امکان کمکرسانی به مناطق جنگزده را از گروههای امدادی گرفته است. اکنون ماههاست که ميليونها نفر از مردم يمن، از دسترسی به مواد غذايی و دارو محرومند.
شورای امنيت بارها تلاش کرده است دولت در تبعيد يمن و حوثیها را که از سال گذشته کنترل پايتخت را به دست گرفتهاند راضی به برقراری آتش بس کند.
ائتلاف به رهبری عربستان سعودی، شامل ۸ کشور: مصر، کويت، بحرين، اردن، قطر، سودان، امارات متحده عربی و مراکش میگويد، دولت منصور هادی از آنها نخواسته بود آتش بس را رعايت کنند، اما دفتر دبير کل سازمان ملل متحد می گويد، پيش از اعلام آتش بس با منصور هادی هماهنگی شده بود که از ائتلاف بخواهد دست نگه دارد.