لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۷ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۵:۰۰

هشدار قانون‌گذاران آمریکایی: هنگ‌ کنگ قطب «جرایم مالی» شده است


نمایی شبانه از مرکز مالی هنگ‌کنگ - آرشیو
نمایی شبانه از مرکز مالی هنگ‌کنگ - آرشیو

قانون‌گذاران مجلس نمایندگان آمریکا با اشاره به گسترش فعالیت‌های مرتبط با پول‌شویی و تحریم‌گریزی در هنگ‌ کنگ و «ایجاد شرکت‌های صوری برای خرید نفت ایران» در این شهر، از جَنِت یلن، وزیر خزانه‌داری، خواسته‌اند در روابط ایالات متحده با بخش بانکی هنگ کنگ تجدید نظر کند.

رویترز روز دوشنبه ۵ آذر گزارش داد که در این نامه رهبران دو حزب کمیته منتخب مجلس نمایندگان در مورد حزب کمونیست چین به خانم یلن، آمده است که هنگ کنگ به قطب بسیاری از موارد نقض ممنوعیت‌های تجاری ایالات متحده، از جمله ایجاد شرکت‌های صوری برای خرید نفت ایران و صادرات فن‌آوری‌های ممنوعه غربی به روسیه، تبدیل شده است.

با بر این گزارش، در این نامه که قرار است روز دوشنبه به صورت علنی منتشر شود آمده است، هنگ کنگ از یک مرکز مالی قابل اعتماد جهانی به یک بازیگر مهم در «محور اقتدارگرایی چین، ایران، روسیه، و کره شمالی» تبدیل شده است.

این نامه می‌افزاید: «اکنون باید بپرسیم که آیا سیاست دیرینه ایالات متحده در قبال هنگ کنگ، به ویژه در قبال بخش مالی و بانکی آن، مناسب است یا نه.»

در این نامه که توسط جان مولنار، نماینده جمهوری‌خواه میشیگان که ریاست کمیته را بر عهده دارد، و راجا کریشنامورتی، نماینده دموکرات ایلینوی که از اعضای اصلی کمیته است، امضا شده، به تحقیقاتی اشاره شده که نشان می‌دهد نزدیک به ۴۰ درصد از کالاهای ارسال شده از هنگ‌کنگ به روسیه در سال ۲۰۲۳، کالاهایی با اولویت بالا مانند نیمه‌رساناهایی بوده که روسیه می‌تواند از آنها برای تداوم جنگ خود در اوکراین استفاده کند.

پیشتر نیز یک گروه دوحزبی از سناتورهای آمریکایی از جو بایدن خواسته بودند گزارش‌های مربوط به تلاش‌ها برای محدود کردن جمهوری اسلامی را در موعد مقرر ارائه دهد و اقدامات سخت‌تری علیه این کشور اتخاذ کند.

گفتنی است آمریکا روز جمعه ۲۰ مهر در واکنش به حمله موشکی ۱۰ روز پیشتر حکومت ایران به اسرائیل، تحریم‌های جدیدی علیه صنایع نفت و پتروشیمی جمهوری اسلامی وضع کرد.

بر اساس بیانیه وزارت خزانه‌داری، تحریم‌های روز جمعه موجب تشدید فشار مالی بر حکومت ایران و محدود کردن توانایی آن در کسب درآمدهای حیاتی از بخش انرژی به منظور تضعیف ثبات در خاورمیانه و حمله به متحدان و شرکای منطقه‌ای ایالات متحده می‌شود.

دفتر کنترل دارایی‌های خارجی وزارت خزانه‌داری (اوفک) ۱۰ نهاد را تحریم و ١٧ کشتی را دارایی مسدود شده اعلام کرد. طبق بیانیه وزارت خزانه‌داری، این اقدام به دلیل دست‌داشتن آنها در نقل و انتقال محصولات نفت و پتروشیمی ایران است.

علاوه بر این، وزارت امور خارجه آمریکا شش نهاد را تحریم و شش کشتی را دارایی مسدود شده اعلام کرد. دلیل این اقدام وزارت امور خارجه دست‌داشتن آگاهانه تحریم‌شدگان در معاملات عمده مربوط به خرید، اکتساب، فروش، انتقال، و یا بازاریابی برای محصولات نفتی یا پتروشیمی حکومت ایران عنوان شده است.

در همین ارتباط، جنت یلن، وزیر خزانه‌داری آمریکا، با اشاره به حمله هفته گذشته جمهوری اسلامی به اسرائیل گفت آمریکا با اقدام روز جمعه خود اختلال بیشتری در توانایی حکومت ایران برای تامین مالی و انجام فعالیت‌های بی‌ثبات‌کننده در منطقه به وجود می‌آورد.

او هشدار داد که آمریکا در انجام اقدامات بیشتر برای پاسخگو کردن جمهوری اسلامی ایران تردید نخواهد کرد.

شرکت‌های تحریم‌شده توسط وزارت‌های امور خارجه و خزانه‌داری در چین، هنگ‌کنگ، امارات متحده عربی، پاناما، جزایر مارشال، لیبریا، مالزی، سورینام، و هند مستقر هستند.

XS
SM
MD
LG