لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۷ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۲:۰۸

هشدار سازمان بهداشت جهانی: غزه در یک قدمی «فاجعه بهداشت عمومی» است


سازمان بهداشت جهانی اعلام کرد که به دلیل ازدحام بیش از حد، آوارگی گسترده و آسیب به زیرساخت‌ها، وقوع یک «فاجعه بهداشت عمومی» در غزه نزدیک است. کریستین لیندمایر، سخنگوی سازمان بهداشت جهانی در مورد خطر مرگ غیرنظامیان که مستقیم با بمباران اسرائیل ارتباط ندارد نیز هشدار داد.

سازمان بهداشت جهانی می‌گوید به دلیل ازدحام بیش از حد، آوارگی گسترده و آسیب به زیرساخت‌ها، وقوع یک «فاجعه بهداشت عمومی» در غزه نزدیک است.

کریستین لیندمایر، سخنگوی سازمان بهداشت جهانی در مورد خطر مرگ غیرنظامیان که مستقیم با بمباران اسرائیل ارتباط ندارد نبز هشدار داد.

ارتش اسرائیل از هفته گذشته عملیات زمینی خود در غزه را آغاز کرد.

لیندمایر در پاسخ به این پرسش که آیا مردم بر اثر عوارض دیگری غیر از بمباران جان خود را از دست می‌دهند، گفت: «بدون شک همینطور است.»

همزمان، جیمز الدر، سخنگوی صندوق کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) نسبت به خطر مرگ نوزادان به دلیل کم آبی هشدار داده است.

او گفت: «مرگ کودکان به دلیل کم‌آبی بدن، به‌ویژه مرگ نوزادان به دلیل کم‌آبی، تهدیدی فزاینده است.»

او افزود تعداد زیادی از کودکان نیز به دلیل آشامیدن آب شور بیمار می‌شوند. به گفته سخنگوی یونیسف، حدود ۹۴۰ کودک در غزه مفقود شده‌اند و گمان می‌رود شماری از آنها زیر آوار مانده باشند.

دفتر کمک‌های بشردوستانه سازمان ملل متحد در بیانیه‌ای اعلام کرد که تأمین آب جنوب غزه، «به دلایل نامعلوم» متوقف شده است.

همزمان، مقامات بهداشتی می‌گویند تنها بیمارستان ویژه بیماران مبتلا به سرطان در نوار غزه نیز پس از اتمام ذخیره سوخت فعالیتش را متوقف کرد.

مای الکیله، وزیر بهداشت فلسطینی‌ها در بیانیه‌ای گفت که تعداد کل بیمارستان‌هایی که در حال حاضر در نوار از چرخه خارج شده‌اند از ۱۶ به ۳۵ بیمارستان رسیده است.

او افزود: «جان ۷۰ بیمار مبتلا به سرطان در داخل این بیمارستان به طور جدی در خطر است.»

الکیله گفت تعداد بیماران مبتلا به سرطان در نوار غزه حدود ۲ هزار نفر است که در اثر حملات اسرائیل شمار زیادی از آنها آواره شده و در شرایط بهداشتی «فاجعه‌باری» زندگی می‌کنند.

سخنگوی سازمان بهداشت جهانی خواستار اجازه ورود سوخت به غزه شده است. اسرائیل اجازه نمی‌دهد غزه سوخت مورد نیاز خود را تأمین کند و می‌گوید حماس می‌تواند از آن برای اهداف نظامی خود استفاده کند.

وزارت بهداشت غزه که تحت کنترل حماس است می‌گوید از زمان آغاز جنگ در نوار غزه، پس از حمله حماس به جنوب اسرائیل که در آن حدود هزار و ۴۰۰ اسرائیلی کشته شدند، دست‌کم ۸ هزار و ۳۰۶ فلسطینی هم در حملات متقابل اسرائیل کشته شده‌اند.

جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا هفته گذشته به خبرنگاران گفت که نسبت به شیوه محاسبه آمار فزاینده تلفات توسط وزارت بهداشت تحت کنترل حماس، «بی‌اعتماد» است.

جان کربی، هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی کاخ سفید نیز این وزارتخانه را «جبهه‌ای برای حماس» که از سوی آمریکا یک گروه تروریستی تعیین شده است توصیف کرد.

وزارت بهداشت غزه در واکنش، گزارشی ۲۱۲ صفحه‌ای منتشر کرد که نام، سن، جنسیت و شماره شناسنامه ۶ هزار و ۷۴۷ فلسطینی کشته شده را ذکر کرده بود و این تلفات گسترده را به «تجاوز نظامی اسرائیل» نسبت داد.

تمامی ارتباطات رسمی که از نوار غزه می‌آید به شدت توسط حماس کنترل می‌شود و تشکیلات خودگردان فلسطینی‌ در کرانه باختری نیز از نظر فنی بر این وزارتخانه نظارت دارد، حقوق کارمندان را پرداخت می‌کند و تجهیزات پزشکی را به بیمارستان‌های غزه می‌رساند.

تشکیلات خودگردان فلسطینی،‌ روند جمع آوری داده‌های خود را برای رسانه‌ها شرح داده است. یک سخنگوی این تشکیلات به تازگی به خبرگزاری رویترز گفت که تلفات بر اساس گزارش‌های مستقیم از بیمارستان‌ها، آمبولانس‌ها و امدادگران اولیه در غزه ثبت شده است و هلال احمر نیز در این روند همکاری دارد.

این سخنگو به برخی تناقضات در داده‌ها اقرار کرد اما گفت که آنها به طور کلی قابل اعتماد هستند.

دیده‌بان حقوق بشر، یک سازمان غیردولتی مستقر در نیویورک می‌گوید ارقام این وزارتخانه «نسبتاً دقیق» است و هنگام تحقیق درباره تلفات غزه در گذشته اشتباهات «قابل توجهی» پیدا نکرده است.

سخنگوی نیروهای دفاعی اسرائیل نیز این اتهام را مطرح کرده است که وزارت بهداشت غزه «به طور مداوم تعداد تلفات غیرنظامیان را افزایش می‌دهد.»

محمد شتیه، نخست وزیر تشکیلات خودگردان فلسطینی، هفته گذشته در مصاحبه با شبکه الجزیره گفت :«اعداد صحیح هستند. این اعداد هر روز از بیمارستان‌های غزه که توسط وزارت بهداشت جمع می‌شود به ما داده می‌شوند.»

XS
SM
MD
LG