آژانس زیرمجموعه سازمان ملل متحد که به غیرنظامیان فلسطینی در غزه کمک میکند، هشدار داد که ممکن است در صورت نرسیدن سوخت به منطقه در بحبوحه نیاز شدید به سرپناه، آب، غذا و خدمات پزشکی، عملیات خود را به کلی متوقف کند.
آژانس سازمان ملل در امور پناهندگان فلسطینی، در بیستمین روز از آغاز درگیریها میان حماس و اسرائیل گفت که برای ادامه عملیات بشردوستانه خود در منطقه تحت کنترل حماس به سوخت «نیاز فوری» دارد.
آمریکا، اتحادیه اروپا، و ژاپن گروه شبهنظامی حماس را، که تحت حمایت جمهوری اسلامی قرار دارد، به عنوان یک گروه تروریستی شناسایی کردهاند.
در بیانیه این آژانس تأکید شده که ۲۴ ساعت آینده «بسیار حیاتی» خواهد بود.
آژانس سازمان ملل در امور پناهندگان فلسطینی گفت که در ۲۴ ساعت گذشته سه کارمند دیگرش کشته شدهاند که مجموع کارمندان کشته شده این سازمان را به ۳۸ نفر میرساند.
بیش از ۶۱۳ هزار نفر که در اثر درگیری میان اسرائیل و حماس آواره شدهاند در ۱۵۰ مرکز آژانس آوارگان فلسطینی سازمان ملل پناه گرفتهاند.
بسیاری از شهروندان غزه پس از هشدار اسرائیل به آنها برای ترک خانههای خود در شمال، در بیمارستانها، مدارس، خانهها و کمپهای پناهندگان و همچنین در خیابانها پناه گرفتهاند.
اسرائیل از ورود سوخت و محمولههای کمک جلوگیری کرده و میگوید ممکن است به دست حماس بیفتد.
با این حال فرانسه یک ناو هلیکوپتربر را عازم شرق مدیترانه کرد تا به بیمارستانهای غزه که با کمبود سوخت و تجهیزات پزشکی دست به گریبان هستند کمک برساند.
امانوئل مکرون، رئیسجمهوری فرانسه گفت که این ناو را برای کمک به مردم غزه برای دسترسی به دارو و مراقبتهای پزشکی میفرستد.
هنوز مشخص نیست که آیا این اقدام تنها به معنای رساندن تجهیزات پزشکی به غزه است و یا به مداوای مجروحان و بیماران فلسطینی نیز کمک خواهد کرد.
به گزارش رویترز، ناو «تندر» قادر است به عنوان یک بیمارستان شناور با دهها تخت، یک واحد اشعه ایکس و دو واحد جراحی خدمت کند.
استقرار ناو موسوم به «تندر» در شرایطی صورت میگیرد که رهبران اتحادیه اروپا نیز برای ایجاد کریدورهای بشردوستانه به داخل و خارج غزه و توقف بمبارانها برای امکان دسترسی به کمکها تلاش میکنند.
در تحولی دیگر، ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه گفته است که هیأتی از حماس به مسکو سفر کرده است.
او همچنین گفت که علی باقری کنی، معاون وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران هم به مسکو سفر کرده تا با همتای روسی خود دیدار کند. باقری کنی، مذاکره کننده ارشد هستهای جمهوری اسلامی است.
مسکو بارها دلیل بحران کنونی میان اسرائیل و حماس را شکست دیپلماسی آمریکا دانسته است و خواستار آتشبس و ازسرگیری مذاکرات با هدف رسیدن به صلح شده است.