لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ ایران ۱۳:۳۴

اوباما به رئیس جمهوری جدید هند تبریک گفت


نارندرا مودی نخست وزیر تازه برگزیده هند، در مسیر پایتخت - دهلی نو، ۱۷ مه ۲۰۱۴
نارندرا مودی نخست وزیر تازه برگزیده هند، در مسیر پایتخت - دهلی نو، ۱۷ مه ۲۰۱۴

به نظر می رسد پیروزی حزب بهاراتیا جاناتا به بهبود روابط میان ایالات متحده و هند کمک کند.

کاخ سفید با تبریک پیروزی نارندرا مودی و حزب هندوگرای بهاراتیا جاناتا در انتخابات پارلمانی هند می گوید خوشوقت خواهد بود میزبان نخست وزیر جدید هند در سفر به ایالات متحده باشد. دولت جدید هند می گوید قصد دارد راه را برای توسعه اقتصادی کشور هموار کند، و همین امر می تواند به بهبود روابط هند با آمریکا کمک کند.

با توجه به این که بیشترین تعداد رأی دهندگان در طول تاریخ بشر در انتخابات آزاد و عادلانه هند شرکت کردند، جی کارنی سخنگوی کاخ سفید آن را «انتخابات تاریخی ملت هند» خواند و به مردم تبریک گفت. کمیسیون انتخابات هند اعلام کرده که ۶۶% از مجموع ۸۱۵ میلیون واجدین شرایط رأی دادن در انتخابات هفته گذشته به پای صندوق های رأی رفتند. آقای کارنی با تبریک پیروزی نارندرا مودی و حزبش گفت: «مشتاق آن هستیم که پس از تشکیل دولت جدید هند، با نخست وزیر جدید و کابینه اش همکاری نزدیکی را آغاز کنیم و روابط دوجانبه را براساس ارزش های دموکراتیک به پیش ببریم. از مانموهان سینگ، نخست وزیر کنونی هند هم برای نقشی که در ده سال رهبری اش در شکل دادن به مشارکت استراتژیک میان دهلی نو با واشنگتن ایفا کرد، سپاسگزاریم.»

باراک اوباما روز جمعه در گفتگوی تلفنی با نخست وزیر تازه برگزیده هند، وی را به دیدار از واشنگتن دعوت کرد.

حزب حاکم کنگره ملی هند – که نخست وزیر دو دوره اخیر برآمده از آن حزب بود – در انتخابات پارلمانی که پنج هفته به طول انجامید و سرانجام هفته گذشته به پایان رسید، شکست سختی خورد. ناظران علت شکست حزب کنگره را رسوایی های مالی، تورم بالا و رشد اندک اقتصادی می دانند.

در مقابل، حزب بهاراتیا جاناتا رقیب اصلی حزب کنگره برای اولین بار در سی سال اخیر موفق به احراز اکثریت آرا شد. و این به معنی آن است که حزب بهاراتیا جاناتا می تواند به تنهایی و بدون ائتلاف با احزاب دیگر کابینه تشکیل دهد.

با این حال، نارندرا مودی و حزب هندوگرای افراطی او – بهاراتیا جاناتا – عاری از شائبه نیستند. آقای مودی که از سال ۲۰۰۱ فرماندار ایالت گجرات بود، در سال ۲۰۰۲ با شروع درگیری مسلمانان و هندوها متهم شد که از مسلمانان آن ایالت در برابر حملات هندوها حمایت نکرده است. درگیری های فرقه ای در آن سال بیش از ۱۰۰۰ کشته، عمدتاً مسلمان، برجاگذاشت.

بعد از شورش هندوهای افراطی، آمریکا سال ۲۰۰۵ از صدور ویزا برای آقای مودی خودداری کرد. البته دیوان عالی هند به تازگی وی را از اتهام تحریک به خشونت در ایالت گجرات تبرئه کرده، و او به صحنه اصلی سیاست بازگشته است.

یک تحلیلگر اوضاع هند در واشنگتن می گوید هند تحت لوای رهبر جدید مشارکت دموکراتیک بیشتری با منطقه و جهان خواهد داشت. وی احتمالأ سیاست کنونی هند را در افغانستان بعد از خروج ناتو ادامه خواهد داد، موضوعی که می تواند پاکستان را در مقابل هند قرار دهد.
XS
SM
MD
LG