لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۱۰ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۰۴:۵۵

تاثیر انتخابات هند بر روابط با چین و پاکستان


نارندرا مودی، رهبر حزب باهاراتیا جاناتا و نامزد اصلی پست نخست وزیری
نارندرا مودی، رهبر حزب باهاراتیا جاناتا و نامزد اصلی پست نخست وزیری

نتایج غیر رسمی انتخابات پارلمانی اخیر هند حاکی از آن است که حزب حاکم کنگره شکست خورده است و پیش بینی می شود ائتلافی از احزاب مخالف به رهبری حزب باهاراتیا جاناتا برای به دست گرفتن اکثریت پارلمان در آن کشور تشکیل شود.

انتظار می رود نارندرا مودی رهبر حزب باهاراتیا جاناتا دولت آینده هند را تشکیل دهد. با روی کار آمدن سیاستمدار محافظه کاری که هیچ سابقه سیاست خارجی ندارد، این پرسش مطرح می شود که سیاست او در قبال پاکستان چگونه خواهد بود؟

استیو هرمن خبرنگار صدای آمریکا تاثیر تغییر دولت در هند بر سیاست خارجی آن کشور و روابط با پاکستان و چین را بررسی می کند.

دو کشوری که به موشک های بالستیک هسته ای مجهز هستند، از زمان تاسیس کشور پاکستان تا کنون ۴ جنگ را پشت سر گذاشته اند و هنوز هم اختلاف هایشان بر سر کشمیر پابرجاست.

برخی از تحلیلگران می گویند رابطه سیاسی و اقتصادی هند و پاکستان، در دولت نارندرا مودی بهبود خواهد یافت، مگر آن که در هند حمله ای تروریستی روی دهد که در پاکستان ریشه گرفته باشد.

آجوی بوز، نویسنده و مفسر سیاسی می گوید: «در این صورت آقای مودی تحت فشار زیاد تندروهای حزب خود قرار خواهد گرفت. علاوه بر آن برای حفظ ظاهر خود هم شده، باید به تندی به آن پاسخ دهد که این جایی است که خطر در آن نهفته است.»

در حالی که هند با چین هم اختلاف ارضی دارد، پکن پیشنهاد کرده برای توسعه زیرساخت های هند در آن کشور سرمایه گذاری کند.

مانوج جوشی تحلیلگر بنیاد ریسرچ ابزرور می گوید گرچه دولت هند به سختی می تواند چنین پیشنهادی را رد کند ولی امکان ارتباط نزدیک اقتصادی با ژاپن نیز وجود دارد، بویژه که هند و ژاپن هیچگونه اختلاف ارضی با هم ندارند.

ترکیب دولت آینده هند هرگونه ای که باشد، انتظار نمی رود سیاست خارجی آن تغییر عمده ای بکند. دیپلماسی هند تقریبا انفعالی و فاقد یک دید استراتژیک است و معمولا بازتابی از ایدئولوژی نخست وزیرهای آن کشور نیست.
XS
SM
MD
LG