لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۵:۴۱

سازمان «پدافند غیرعامل» طلبکار شد: در هک پمپ بنزین‌ها ما مطالبه‌گر هستیم 


کارت سوخت پمپ بنزین
کارت سوخت پمپ بنزین

سازمان پدافند غیرعامل در گزارش خود در مورد هک پمپ بنزین‌ها از «نبود شواهد» کافی برای تعیین منشأ بدافزار و دولت‌ یا گرو‌های عامل این اقدام خبر داده و تاکید کرده که مسئولین شبکه سوخت، شبکه دریافت و پرداخت مالی، مسئولیت مستقیم پاسخگویی را برعهده دارند. این سازمان خود را «مطالبه‌گر» در این موضوع دانسته است.

این سازمان تاکید کرده که گزارش فنی حمله به سامانه سوخت به مراجع قضایی ارسال شده است. در این گزارش آمده است که هک از طریق آسیب‌پذیری شبکه پرداخت صورت گرفته است.

روزهای پایانی آذر ماه در پی هک سیستم سوخت رسانی کشور، نزدیک به ۷۰ درصد جایگاه‌های توزیع فرآورده‌های نفتی از سرویس‌دهی خارج شد و باعث بروز اختلال در امور روزانه مردم شد.

تایمز اسرائیل، در آن زمان نوشت که یک گروه هکری که قبلاً با اسرائیل مرتبط بود، ادعا می‌کند که در یک حمله سایبری، پمپ بنزین‌ها را در سراسر ایران فلج کرده است.

گروه موسوم به «گنجشک درنده» اعلام کرده بود که «اکثریت پمپ‌های بنزین را در سراسر ایران از کار انداخته است.»

بازگشت سوخت رسانی به حالت عادی در ایران پس از این هک چندین روز زمان برد. عرضه بنزین در روزهای ابتدایی هک بصورت «آزاد» در جایگاه‌ها و تا قیمت ۳۵ هزار تومان برای هر لیتر در بازار آزاد صورت می‌گرفت.

خارج شدن سیستم سامانه کارت سوخت و فروش بنزین با نرخ آزاد در همان چند روز سود زیادی را به جیب دولت ریخت به‌گونه‌ای که این موضوع مورد انتقاد برخی از رسانه‌ها از جمله روزنامه «آرمان ملی» قرار گرفت و در مطلبی نوشت: «با هک شدن پمپ بنزین‌ها از جیب مردم پول به جیب دولت می‌رود!»

چهارم آبان‌ ماه ۱۴۰۰ نیز در اقدامی مشابه، سامانه کارت سوخت و جایگاه‌های سوخت سراسر کشور مورد حمله سایبری و هک قرار گرفت که در پی آن، اختلال گسترده‌ای در عرضه سوخت خودروها ایجاد شد.

غلامرضا جلالی، رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور سال گذشته بعد از حمله سایبری به پمپ‌بنزین‌ها گفته بود: «با توجه به اهمیت شرکت ارتباطات زیرساخت، ایجاد یک بخش یا معاونت دفاعی برای چنین ساختاری ضروری است... تضمین تداوم کارکرد در شرکت ارتباطات زیرساخت و تاب‌آوری شبکه جزو مهم‌ترین اهداف اقدامات مبتنی بر پدافند غیرعامل است که باید به‌طور جدی دنبال شود.»

XS
SM
MD
LG