لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۱۵ تیر ۱۴۰۳ ایران ۲۲:۱۸

ادعای رئیسی به‌رغم هشدارها در مورد بحران «کم‌آبی» در ایران: کمبود آب نداریم


در حالی که شمار قابل توجهی از منابع آبی در ایران خشک شده است و کارشناسان بارها درباره «اَبَربحران» آب هشدار داده‌اند، ابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری اسلامی، روز پنجشنبه منکر کمبود آب در ایران شد.

او در سفر به استان چهارمحال و بختیاری مشکلات حوزه آب را به «مدیریت منابع آبی» ارتباط داد و گفت که در سطح کشور ۱۰ هزار روستا هدف‌گذاری شده‌اند و «تنش آبی ۳۵۰۰ روستا حل شده است.»

در مرداد ماه، رئیس فدراسیون آب ایران نیز گفته بود که ۶۵ درصد ساکنان کشور در «فقر آبی شدید» زندگی می‌کنند و تا سال ۲۰۴۰، ایران سیزدهمین کشور آسیب‌پذیر از بحران آب خواهد بود.

رضا حاج‌کریم تأکید کرده بود که اگر تمام پروژه‌های شیرین‌سازی آب در کشور به بهره‌برداری برسند، حجم آب تولید شده حدود ۱۰۱ میلیارد مکعب خواهد بود که «حجم بسیار کوچکی» از مصرف است.

همزمان، خبرگزاری ایسنا نیز از تنش آبی در ۴۷۶ شهر ایران خبر داد و به نقل از گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس گزارش داد که ۲۲ استان کشور با بحران کم‌آبی روبرو هستند.
در‌گزارش ایسنا تأکید شد که علاوه بر مشکل خالی بودن سدها در بیشتر نقاط کشور، میزان ذخیره آب چاه‌نیمه‌ها در سیستان و بلوچستان به کمتر از ۱۰ درصد رسیده و در شرایط «بسیار بحرانی» قرار گرفته است.

گزارش‌های رسمی ایران نشان می‌دهد که بیش از ۹۶ درصد از مصارف آب در ایران در بخش کشاورزی است.

شاخص سازمان ملل متحد در تعیین وضعیت و شرایط آبی نیز نشان می‌دهد که ایران در بحران شدید آبی قرار دارد و فلات مرکزی ایران کم آبی مطلق را تجربه می‌کند.

کاوه مدنی، رئیس « موسسه آب، محیط زیست و بهداشت» دانشگاه سازمان ملل متحد، پیشتر با تأکید بر این که «ورشکستگی آبی، برقی، و گازی ایران با تعطیل کردن درست نمی‌شود» گفت که «صدها سد هم اگر ساخته باشی، بدون مدیریت درست، در نهایت آب کم می‌آید.»

مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی نیز تاکید کرده است که سوءمدیریت و عدم برنامه‌ریزی در بخش آب در ایجاد بحران موجود دخیل هستند.

وب‌سایت تجارت نیوز، روز ۱۸ خرداد به نقل از منابع رسمی دولتی درباره «بحران کم‌آبی» در ایران هشدار داد و اعلام کرد که حجم آب ۱۸ سد کشور نسبت به سال گذشته ۲۵ تا ۷۵ درصد کاهش پیدا کرده است.

به گزارش این وب‌سایت، بررسی داده‌های دفتر اطلاعات و داده‌های مدیریت منابع آب نشان می‌دهد شش استان‌خراسان رضوی، هرمزگان، سیستان‌وبلوچستان، قزوین، قم و تهران از نظر ذخایر آبی در وضعیت بحرانی قرار گرفته‌اند.

تابستان امسال، قطعی مکرر آب در مناطق مختلف ایران منجر به بروز اعتراضاتی نسبت به این وضعیت در گرمای تابستان شد.

کارشناسان محیط‌زیست می‌گویند روش‌های مدیریت آب در ایران با توسعه پایدار ناسازگار است.

XS
SM
MD
LG