لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۲ دی ۱۴۰۳ ایران ۲۱:۱۴

انتقاد تند دادخواهان از «رأی‌دهندگان»: اجازه نمی‌دهیم صدای پوشالی «اقلیت خائن» بلندتر از اکثریت مردم ایران باشد


شماری از کشته‌شدگان اعتراضات سراسری ۱۴۰۱
شماری از کشته‌شدگان اعتراضات سراسری ۱۴۰۱

شماری از دادخواهان با انتشار متن‌های مشابه در شبکه‌های اجتماعی ایکس و اینستاگرام، با تأکید بر تحریم «انتخابات» حکومتی، با استفاده از هشتگ «اقلیت خائن» از عموم ایرانیان خواستند تا در رأی‌گیری جمهوری اسلامی برای تعیین جانشین رئیسی شرکت نکنند.

اعضای خانواده‌های دادخواه که عزیزانشان در جریان سرکوب دوره‌های مختلف اعتراضات سراسری ایران در سال‌های گذشته کشته شده‌اند و یا توسط جمهوری اسلامی اعدام شده‌اند، روز چهارشنبه ۱۳ تیر مطالب مشابهی را در رسانه‌های اجتماعی منتشر کردند و با استفاده از یک هشتگ مشترک از برخی موضع‌گیری‌ها درباره «انتخابات» حکومتی به‌شدت انتقاد کردند.

فاطمه حیدری، خواهر دادخواه جواد حیدری که در سرکوب اعتراضات قزوین در سال ۱۴۰۱ کشته شد، یکی از دادخواهانی است که در ایکس نوشت: «اگر چه رسانه و بودجه نداریم، اما به این اقلیت خائن، اجازه نمی‌دهیم صدای پوشالی‌شان بلندتر از ما، اکثریت مردم ایران، باشد.»

یزدان خزائی، برادر عرفان خزائی معترض کشته شده در سرکوب اعتراضات ۱۴۰۱ در شهریار، یکی دیگر از دادخواهانی است که همین متن را در اینستاگرام منتشر کرده است.

شبنم اسکندری، خواهر دادخواه محمدرضا اسکندری از کشته‌شدگان اعتراضات سراسری ۱۴۰۱، با شرح آخرین لحظات زندگی برادرش، خطاب به حامیان شرکت در رأی‌گیری جمهوری اسلامی برای جانشینی رئیسی، گفت: «در گوشه خیابان با گلوله جنگی زدندش؛ زیر گلوله‌باران حتی کسی نمی‌توانست برساندش درمانگاه»؛ «صحبت از چه می‌کنید ای اقلیت خائن؟»

سعید افکاری، برادر دادخواه نوید افکاری کشتی‌گیر معترض که در ارتباط با اعتراضات سال ۱۳۹۸ توسط جمهوری اسلامی اعدام شد، در این رابطه چند متن در ایکس منتشر کرد؛ او در یکی از این نوشته‌ها تأکید کرد: «حرف‌ها گفته شده. خون‌ها ریخته شده. دزدی‌ها و جنایت‌ها بر همه آشکار است. این اقلیت، خائن هستند، نه فریب‌خورده.»

آقای افکاری همچنین گفت: «آن که رأی می‌دهد به اندازه خامنه‌ای دستش به خون برادر بی‌گناه من آلوده است. خون نوید، خون امین، خون شاهین، خون کیان، خون جواد، خون‌هایی که این سال‌ها ریخته شده، دودمانتان را به باد می‌دهد.»

فرهاد محمودی، برادر دادخواه فریدون محمودی که در جریان سرکوب اعتراضات ۱۴۰۱ توسط مأموران حکومتی کشته شد، «رأی‌دهندگان به جمهوری اسلامی» را مانند کسانی دانست که «پیکر نیمه‌جان» برادرش را «از معترضان گرفتند و جلو آمبولانس را گرفتند و نگذاشتند» او را «به بیمارستان برسانند.»

طاهره باجروانی، همسر دادخواه علی فتوحی از کشته‌شدگان سرکوب اعتراضات سراسری آبان ۹۸، با نام بردن از نیکا شاکرمی، سارینا اسماعیل‌زاده، و اسرا پناهی، سه تن از جان‌باختگان اعتراضات ۱۴۰۱، نوشت: «دختران ایران را می‌کشند، کتک می‌زنند، زندانی می‌کنند، تجاوز می‌کنند، بعد شما اقلیت خائن می‌روید توی صف رأی؟»

سعید سیدی، برادر دادخواه علی سیدی نیز گفت: «شما اقلیت خائن همان کسانی هستید که تفنگ را گذاشتند روی پهلوی برادرم. داد می‌زد می‌گفت بیایید کمک، کمک؛ هیچ کس نرفت سمتش. این‌ها همان‌هایی هستند که قرار است جمعه رأی بدهند.»

محمد هاشمی، پسرخاله دادخواه مجید کاظمی معترض اعدام شده در ارتباط با پرونده موسوم به «خانه اصفهان» نیز تأکید کرد: «به این اقلیت خائن اجازه نمی‌دهیم صدای پوشالی‌شان بلندتر از ما، اکثریت مردم ایران، باشد.»

مهدی شهبازی، برادر دادخواه آمنه شهبازی از کشته‌شدگان سرکوب اعتراضات آبان ۹۸ نیز یکی دیگر از دادخواهانی است که همین متن را در ایکس منتشر کرده است.

در حالی که خانواده‌های دادخواه با انتقاد شدید از اقلیت شرکت‌کننده در «انتخابات» حکومتی، آنها را «خائن» می‌نامند، گزارش‌ها حاکی از آن است که در یک سخنرانی در میان هواداران مسعود پزشکیان، یکی از نامزدهای مدنظر جمهوری اسلامی برای جانشینی ابراهیم رئیسی، از نام مهرشاد شهیدی، معترض کشته شده در اراک، سوءاستفاده کرده است.

مهشاد شهیدی، خواهر دادخواه مهرشاد، در واکنش به این اقدام گفته است: «چیزی جز وقاحت ندیدم.»

دور دوم رأی‌گیری میان دو نامزد مدنظر جمهوری اسلامی برای جانشینی ابراهیم رئیسی روز جمعه ۱۵ تیر برگزار می‌شود.

بنا بر آمارهای حکومتی، اکثریت قاطع ایرانیان در دور نخست این رویداد سیاسی که مخالفان آن را با عنوان‌هایی از جمله «سیرک انتخابات» و «انتصابات نمایشی» توصیف می‌کنند، شرکت نکردند.

در این حال، عده‌ای از کاربران در رسانه‌های اجتماعی تلاش می‌کنند شهروندان را به شرکت در رأی‌گیری حکومتی تشویق کنند. برخی نیز این حساب‌ها را به دریافت پول و منافع دیگر متهم می‌کنند.

مریم شکرانی، روزنامه‌نگار ساکن ایران، در شبکه اجتماعی ایکس گفته «شنیده‌ها حاکی از آن است که برخی از خبرنگاران فعال در ستادهای انتخاباتی، مبالغی بالاتر از نیم میلیارد تومان گرفته‌اند. البته این دستمزدها سوای مناصب و امتیازاتی است که بعدا به دست می‌آورند.»

مخالفان می‌گویند میان نامزدهای مدنظر جمهوری اسلامی از هر دو شاخه اصلاح‌طلب و اصولگرا «فرقی نیست» و برخی شرکت در انتخابات حکومتی را «رأی به کشتار و سرکوب بیشتر» قلمداد می‌کنند.

XS
SM
MD
LG