فرماندهی مرکزی ایالات متحده آمریکا (سنتکام) اعلام کرد که خدمه کشتی باربری «وِربنا» که مورد اصابت موشکهای حوثیهای تحت حمایت جمهوری اسلامی ایران قرار گرفته بود روز شنبه، ۲۶ خرداد در یک تماس اضطراری خبر دادند که کشتی را ترک میکنند.
سنتکام میگوید ناوچه ایرانی «جماران» که در ۱۵ کیلومتری این کشتی قرار داشت به تماس اضطراری خدمه آن پاسخ نداد.
کشتی باربری «آنا متا» به تماس اضطراری پاسخ داد و پس از پیدا کردن دریانوردان در حال انتقال آنها به مکانی امن است.
حوثیهای وابسته به رژیم ایران در روز ۲۴ خرداد، کشتی باربری «وِربنا» را در دو حمله موشکی جداگانه مورد هدف قرار دادند.
این کشتی که با پرچم پالائو تردد میکرد متعلق به اوکراین است و تحت مدیریت شرکتی لهستانی فعالیت میکند.
خدمه، کشتی را به دلیل ادامه آتش سوزی و چون قادر به مهار آتش نبودند رها کردند.
روز جمعه، ۲۵ خرداد نیز سازمان عملیات تجارت دریایی بریتانیا اعلام کرد که خدمه کشتی «توتر» متعلق به یونان که در حمله شبهنظامیان حوثی یمن آسیب دیده بود، تخلیه شدهاند.
سنتکام تأکید کرده است که اقدامات بدخواهانه حوثیهای مورد حمایت رژیم ایران، ثبات منطقه را تهدید کرده و جان دریانوردان را در سراسر دریای سرخ و خلیج عدن به خطر میاندازد و آنها به همکاری با شرکای خود برای پاسخگو کردن و کاهش تواناییهای نظامی حوثیها ادامه خواهند داد.
حوثیها از ماه آبان تاکنون دهها حمله پهپادی و موشکی به کشتیها در دریای سرخ، تنگه بابالمندب و خلیج عدن انجام دادهاند و ادعا میکنند که در همبستگی با فلسطینیهای غزه این اقدامات را انجام میدهند.
آنها یک کشتی را غرق کردند، کشتی دیگری را توقیف کردند و سه دریانورد را در حملات جداگانهای کشتند.
حملات حوثیها باعث ایجاد اختلال در صنعت کشتیرانی جهان شده است.
آژانس اطلاعات دفاعی آمریکا گزارش داده است که این موضوع دستکم ۶۵ کشور و شرکتهای بزرگ انرژی و حمل و نقل - از جمله «شِل» و «بیپی» را تحت تأثیر قرار داده است.
دولت آمریکا در ۲۷ دیماه، حوثیهای یمن را که تحت عنوان «انصارالله» شناخته میشوند بار دیگر به فهرست ویژه تروریستهای بینالمللی بازگرداند.