لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۱۶ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۹:۰۴

معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا: جمهوری اسلامی همچنان یکی از «بزرگ‌ترین صادرکنندگان تروریسم» است


ودانت پاتل، معاون سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا
ودانت پاتل، معاون سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا

ودانت پاتل، معاون سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا، روز دوشنبه در پاسخ به خبرنگار بخش فارسی صدای آمریکا گفت جمهوری اسلامی همچنان یکی از «بزرگ‌ترین صادرکنندگان تروریسم» است.

او در پاسخ به پرسشی درباره نقش احتمالی جمهوری اسلامی در تصمیم حماس درباره پیشنهاد آتش‌بس گفت، هیچ اقدام حکومت ایران طی سال‌های گذشته را به یاد نمی‌آورد که برای فلسطینیان سودمند بوده باشد.

معاون سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در ادامه اظهارات خود، با اشاره به استقبال ایالات متحده از نقش مثبت هر کشوری برای پایان دادن به تنش و درگیری، گفت: «دوصد گفته چون نیم کردار نیست.»

ودانت پاتل اضافه کرد: «وقتی سخن از اقدامات رژیم ایران به میان می‌آید، سابقه [این حکومت] کاملا واضح است، که آنها همچنان یکی از بزرگ‌ترین صادرکنندگان تروریسم هستند.»

به گفته این مقام وزارت خارجه آمریکا، حکومت جمهوری اسلامی ایران همچنان «حامی و تامین‌کننده مالی» گروه‌های متمرکز بر فعالیت‌های بی‌ثبات‌کننده خاورمیانه و گسترش‌دهنده خشونت در منطقه است.

یک مقام گروه فلسطینی حماس که نخواست نامش فاش شود، روز یکشنبه به خبرگزاری رویترز گفت هیئتی از این گروه روز دوشنبه به قاهره خواهد رفت تا درباره سازوکار دستیابی به آتش‌بس گفت‌وگو کند.

اظهارنظر این مقام حماس، گروه شبه نظامی تحت حمایت جمهوری اسلامی، در حالی است که با پیش‌بینی حمله اسرائیل به رفح، میانجی‌گران تکاپوی خود را برای دستیابی به توافق و آتش‌بس افزایش داده‌اند.

حمله به رفح

تداوم مذاکرات در حالی است که فشار فزاینده‌ای بر اسرائیل و حماس برای توافق آتش‌بس و جلوگیری از تهاجم ارتش اسرائیل به رفح وجود دارد؛ جایی که بیش از نیمی از جمعیت ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار نفری غزه پس از آغاز جنگ به آن پناه برده‌اند.

مصر هشدار داده است که تهاجم احتمالی نظامی اسرائیل به رفح در جنوب نوار غزه «پیامدهای فاجعه‌باری» برای وضعیت انسانی در این باریکه و همچنین صلح و امنیت منطقه‌ای خواهد داشت.

ایسرائیل کاتز، وزیر امور خارجه اسرائیل، روز شنبه گفت در صورت دستیابی به توافقی برای آزادی گروگان‌های اسرائیلی، حمله برنامه‌ریزی شده به رفح، جایی که بیش از یک میلیون آواره فلسطینی در آن پناه گرفته‌اند، می‌تواند به تعویق بیفتد.

محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطینی، در سخنرانی در مجمع جهانی اقتصاد در ریاض پایتخت عربستان سعودی، تاکید کرد که تنها ایالات متحده است که می‌تواند اسرائیل را از انجام حمله به رفح، واقع در جنوب نوار غزه، باز دارد.

جان کربی مشاور امنیت ملی کاخ سفید در امور ارتباطات می‌گوید اسرائیل پذیرفته است که به نگرانی‌های آمریکا درباره تهاجم به رفح توجه کند. بنابر اعلام کاخ سفید، بدون یک طرح بشردوستانه مناسب و معتبر، نمی‌تواند از عملیات رفح پشتیبانی کند.

همچنین آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، ‌روز دوشنبه ۱۰ اردیبهشت با اشاره به افتتاح گذرگاه‌های جدید برای عبور کمک‌ها به غزه گفت پیشرفت‌هایی در ارسال کمک‌های بشردوستانه به غزه صورت گرفته است، اما اسرائیل باید اقدامات بیشتری انجام دهد.

بلینکن در نشستی با اعضای شورای همکاری خلیج فارس در ریاض گفت که بهترین راه برای کاهش بحران انسانی در غزه برقراری آتش‌بس است.

  • 16x9 Image

    گیتا آرین

    خبرنگار ارشد بخش فارسی صدای آمریکا، عمدتا ً متمرکز بر خبرهای مربوط به حوزه سیاست خارجی او حرفه خبرنگاری را از سال ۱۳۶۶ با کار در رادیو شروع کرد و در سال ۱۳۸۳ به صدای آمریکا پیوست.

XS
SM
MD
LG