آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا روز پنجشنبه اعلام کرد که ایالات متحده برای عضویت دوباره در شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد انتخاب شد و از دوره بعدی که در سال ۲۰۲۲ آغاز میشود در این شورا فعالیت میکند.
دولت دونالد ترامپ، آمریکا را در سال ۲۰۱۸ از این نهاد خارج کرده بود.
آقای بلینکن در بیانیه خود آورده است که آمریکا به سختی تلاش خواهد کرد تا اینکه شورای حقوق بشر بالاترین سطح آرمانهای خود را حفظ کند و از کسانی که علیه نابرابری و ستم در جهان مبارزه میکنند بهتر حمایت کند. او در بخش دیگری از این بیانیه همچنین به «نقصهای جدی» شورای حقوق بشر از جمله «توجه بیتناسب به اسرائیل و عضویت چندینی کشور با کارنامه بسیار بد حقوق بشری» اشاره کرده است.
پیشتر اعلام شده بود که مجمع عمومی سازمان ملل متحد روز پنجشنبه ۲۲ مهر، به ۱۸ عضو جدید برای پیوستن به این شورای ۴۷ نفره رای میدهد.
آرژانتین، هند، لیتوانی، قطر و سومالی از جمله کشورهاییاند که به دنبال کسب کرسی در شورای حقوق بشر سازمان ملل بودهاند. درخواست برخی از کشورهای نامزد برای عضویت در این شورا، به دلیل کارنامه حقوق بشری شان، بحث برانگیز است.
دیدگاه ها در مورد شهرت شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد متفاوت است. دیپلماتها می گویند این شورا گزارشهای مهم و خلل ناپذیری در مورد جنایات جنگی در مناطقی مانند سوریه تهیه کرده و بر موارد نقض حقوق بشر در کشورهایی نظیر کره شمالی، ایران و میانمار نور تابانده است.
اما این شورا از سوی برخی نیز به دلیل تمرکز بر اسرائیل یا حضور اعضایی مانند چین، روسیه و پاکستان، که خود کارنامه نامطلوب حقوق بشری دارند، مورد انتقاد قرار گرفته است.
سازمان دیدبان حقوق بشر از کشورها خواسته است به آن دسته از نامزدها که صلاحیت عضویت در شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد را ندارند، رای ندهند.