لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۰۹:۳۷

مهلت ارائه مدرک برای ادعای شنود از سوی ترامپ تمام شد؛ دادگستری وقت خواست


جف سشنز وزیر دادگستری در کنار رئیس جمهوری آمریکا
جف سشنز وزیر دادگستری در کنار رئیس جمهوری آمریکا

در حالیکه کنگره برای رئیس جمهوری آمریکا تا روز دوشنبه مهلت داده بود که مدارک ادعای دونالد ترامپ مبنی بر شنود مکالمات او توسط دولت اوباما را ارایه دهد، با سر رسیدن این مهلت، کاخ سفید ادعای رئیس جمهوری را «تلطیف» کرد و وزارت دادگستری برای ارایه مدرک وقت بیشتری خواستار شد.

شان اسپایسر، سخنگوی کاخ سفید روز دوشنبه به خبرنگاران گفت که منظور رئیس جمهوری از شنود مکالمات او توسط اوباما «طیف گسترده ای» از راههای تحت نظر گرفتن بوده و می تواند توسط دولت قبلی باشد تا شخص رئیس جمهوری سابق.

آقای ترامپ، هفته گذشته در چندین توئیت پیاپی، ادعا کرد که پرزیدنت اوباما یک ماه مانده به انتخابات دستور شنود از دفتر کارش در برج ترامپ را صادر کرده، که این اقدام کاملا غیر قانونی است و دون شان یک رئیس جمهوری است و اینکه اقدام پرزیدنت اوباما در حد رسوایی واتر گیت است.

برپایه قوانین آمریکا، یک رئیس جمهوری نمیتواند مستقیما دستور شنود تلفنی از فردی و یا افرادی را صادر کند. او باید با ارائه مستندات قوی به یک قاضی فدرال، از او حکم شنود تلفنی را دریافت کند.

کنگره، به ادعای شنود تلفنی پرزیدنت ترامپ در چارچوب تحقیقات گسترده نفوذ و تاثیر گذاری روسیه در روند انتخابات آمریکا رسیدگی می کند.

کنگره تا روز دوشنبه ۲۳ اسفند به رئیس جمهوری برای ارایه مدارک ادعایش وقت داده بود.

روز گذشته کلیان کانوی مشاور کاخ سفید، در مصاحبه ای با شبکه خبری سی‌ان‌ان گفت شواهدی در حمایت از ادعای ترامپ مبنی بر شنود ندارم.

همزمان، وزارت دادگستری آمریکا سه شنبه شب اعلام کرد برای ارائه مدارک احتمالی نیاز به وقت بیشتری دارد.

کمیته اطلاعاتی مجلس نمایندگان که بررسی ادعای رئیس جمهوری را بر عهده دارد، هنوز به درخواست وزارت دادگستری واکنشی نشان نداده است.

در همین راستا، سناتور جان مک کین، رئیس کمیته نیروهای مسلح و یکی از منتقدین پرزیدنت ترامپ، از رئیس جمهوری خواست که برای اثبات ادعای خود، مدرک ارائه دهد.

او در گفتگو با شبکه خبری سی.ان.ان. گفت که معتقد است که این وظیفه رئیس جمهوری است که ادعای خود را با مدرک ثابت کند.

آقای مک کین گفت: «رئیس جمهوری دو گزینه دارد، یا اینکه حرفهایش را پس بگیرد و یا اینکه مستنداتی که در شان مردم آمریکا باشد، ارائه کند. زیرا اگر سلفش قانون را نقض کرده باشد، یعنی اگر پرزیدنت اوباما از قانون تخطی کرده باشد، حداقل این است که ما با مساله جدی روبرو هستیم.»

وی افزود که دلیلی برای درست بودن ادعای آقای ترامپ نمی بیند، اما معتقد است که رئیس جمهوری می تواند به سادگی با رئیس سازمان مرکزی اطلاعات و مدیر کل ملی اطلاعات تماس بگیرد و از آنها بپرسد که آیا پرزیدنت اوباما دستور این کار را داده یا خیر؟

روزنامه نیویورک تایمز گزارش داد که جیمز کومی رئیس پلیس فدرال با رد ادعای پرزیدنت ترامپ در مورد انجام شنود تلفنی، به صورت غیر علنی از وزارت دادگستری خواسته که رسما ادعای آقای ترامپ را رد کند.

این وزارتخانه هنوز چنین اقدامی نکرده است.

http://gdb.voanews.com/504DC5E1-F75B-4FFC-B4D1-9C2ABE3A6DD5.gif

XS
SM
MD
LG