رئیس جمهوری ایالات متحده دومین روز اقامت خود در عربستان سعودی را با ملاقاتهای دوجانبه با رهبران برخی کشورهای عرب منطقه و دیدار با سران کشورهای عضو شورای همکاری خلیح فارس آغاز کرد.
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، دونالد ترامپ ظهر یکشنبه در نشست سران شش کشور عضو شورای همکاری خلیج فارس – عربستان سعودی، بحرین، کویت، عمان، قطر و امارات متحده عربی – حضور یافت.
این خبرگزاری به نقل از دانا پاول از مشاوران کاخ سفید نوشت: ایالات متحده و این سازمان منطقهای عربی در این نشست تفاهمنامهای را با هدف قطع شریانهای مالی گروهها و سازمان های تروریستی امضا کردند.
رئیس جمهوری آمریکا پیشتر در صبح روز یکشنبه با پادشاه بحرین دیدار کرد و ضمن «عالی» توصیف کردن روابط دو کشور، خاطر نشان کرد که این روابط برای مدتی سرد شده بود، اما در دولت او چنین نخواهد شد.
بحرین مانند بسیاری دیگر از کشورهای عرب حوزه خلیج فارس از متحدان آمریکاست و میزبان ناوگان پنجم نیروی دریایی ایالات متحده است.
پرزیدنت ترامپ در دیدار با شیخ حمد بن عیسی آل نهیان در ریاض، با اشاره به این که دو کشور منافع مشترکی دارند، تاکید کرد واشنگتن و منامه از روابط خوبی برای همکاریهای بلندمدت برخوردار هستند.
سیاستهای دولت قبلی آمریکا در خاور میانه، به ویژه در برابر جنگ داخلی سوریه و فعالیت های جمهوری اسلامی ایران، موجب شد روابط برخی کشورهای عرب منطقه با واشنگتن رو به سردی بگذارد.
رئیس جمهوری ایالات متحده پس از دیدار با پادشاه بحرین، با شیخ تمیم بن حمد آل ثانی امیر قطر نیز دیدار کرد و گفت دو کشور «برای مدت طولانی است که دوست یکدیگر هستند.»
وی سپس با رئیس جمهوری مصر دیدار کرد و به گزارش خبرگزاری رویترز، خدمات عبدالفتاح السیسی را ستود و ضمن پذیرش دعوت او برای سفر به قاهره، ابراز امیدواری کرد این سفر به زودی انجام شود.
پادشاه سعودی از سران بیش از ۵۰ کشور عرب و عمدتا مسلمان برای شرکت در نشستی با حضور پرزیدنت ترامپ دعوت کرده و گفته است این نشست مشارکت جدیدی در مقابله با تروریسم و افراطگرایی شکل خواهد داد.
این نشست بعد از ظهر یکشنبه به وقت محلی برگزار می شود و رئیس جمهوری ایالات متحده در آن سخنرانی خواهد کرد. انتظار میرود در این سخنرانی آقای ترامپ خواستار اتحاد جهان اسلام در جنگ علیه افراطگرایی شود.
دونالد ترامپ در اولین بخش از نخستین سفر خارجی خود در مقام ریاست جمهوری آمریکا روز شنبه وارد عربستان سعودی متحد کلیدی واشنگتن در خاور میانه شد و مورد استقبال پادشاه آن کشور قرار گرفت.