لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ ایران ۲۳:۱۱

دفاع دولت ترامپ از اخراج ناگهانی پلیس فدرال آمریکا: رئیس اف‌بی‌آی بی‌اعتبار شده بود


پرزیدنت ترامپ و مایک پنس از اخراج ناگهانی رئیس اف بی آی دفاع کردند
پرزیدنت ترامپ و مایک پنس از اخراج ناگهانی رئیس اف بی آی دفاع کردند

در اولین واکنش ها به برکناری ناگهانی رئیس پلیس فدرال آمریکا (اف‌بی‌آی)، دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا با دفاع از اقدام خود، گفت که رئیس اف‌بی‌آی، اعتبارش را از دست داده بود. همزمان معاون رئیس جمهوری با دفاع از اقدام آقای ترامپ گفت که اخراج جیمز کومی، ربطی به تحقیقات درباره نقش روسیه در انتخابات ندارد.

پرزیدنت ترامپ روز چهارشنبه ۲۰ اردیبهشت در چند توئیت پیاپی نوشت، دموکرات ها پیش از این حرفهای بدی علیه جیمز کومی زده بودند و خواستار اخراج او شده بودند، اما حالا که او اخراج شده، آنها در حالی بازی کردن هستند و این غم انگیز است.

رئیس جمهوری آمریکا در توئیت دیگری یادآور شد که اعتماد هر دو حزب جمهوریخواه و دموکرات به کومی از دست رفته بود و بعد از اینکه همه چیز آرام شد، همه از من تشکر خواهند کرد.


بیشتر بخوانید: واکنش اعضای ارشد کنگره آمریکا به برکناری ناگهانی رئیس پلیس فدرال توسط ترامپ

اشاره آقای ترامپ به انتقادات تند دموکرات ها از جیمز کومی در ماجرای ایمیل های هیلاری کلینتون است.

در سوی مقابل، دمکرات‌ها تصمیم آقای ترامپ را در رابطه با تحقیقات پلیس فدرال آمریکا می گویند دلیل اصلی برکناری رئیس اف بی آی تحقیقات مستقل او درباره ادعای ارتباط کارزار تبلیغات انتخاباتی ترامپ و روسیه بوده است. به همین دلیل چند دموکرات ارشد خواستار تحقیقات مستقل برای بررسی ادعای ارتباط ستاد انتخاباتی ترامپ و روسیه شده اند.

از سوی دیگر، مایک پنس، معاون آقای ترامپ نیز از اقدام او در اخراج جیمز کومی دفاع کرد.

آقای پنس نیز گفت این اقدام آقای ترامپ اعتماد را به ریاست اف بی آی باز می گردند.

در حالیکه دموکرات ها عزل جیمز کومی را به خاطر تحقیقات او درباره نقش روسیه در انتخابات آمریکا می دانند، آقای پنس در واکنش گفت که اخراج رئیس پلیس فدرال آمریکا ربطی به آن تحقیقات ندارد.

وی افزود: پرزیدنت ترامپ تصمیمی قاطع و قوی برای قراردادن امنیت و ایمنی آمریکایی ها به عنوان اولویت اول گرفته است.

نقش کومی در انتخابات ریاست جمهوری گذشته

بنا به گزارش‌های قبلی، رئیس اف بی آی که برای یک دوره ده ساله از سوی رئیس جمهوری «باراک اوباما» منصوب شده بود، قصد داشت تا پایان ماموریت خود در این مقام باقی بماند.

هفته پیش هیلاری کلینتون گفت یکی از عوامل شکست او نامه جیمز کومی درباره ایمیل هایش در چند روز مانده به انتخابات بود.

سه ماه مانده به انتخابات وزارت دادگستری دولت اوباما اعلام کرد که جرمی در پرونده ایمیل های خانم کلینتون روی نداده است اما تنها دو هفته مانده به انتخابات ناگهان رئیس اف بی آی خبر داد این نهاد تحقیق درباره ایمیل‌های کلینتون را از سر می گیرد.

نیویورک تایمرز همان زمان نوشت ایمیل های جدید مربوط به پرونده خانم کلینتون در کامپیوتری پیدا شده اند که متعلق به هما عابدین و همسر سابق او، انتونی وینر، بوده و هم اکنون در دست اف بی آی قرار دارد.

هرچند در آن زمان برخی این اقدام اف بی آی را تضعیف هیلاری کلینتون تعبیر کردند اما وزارت دادگستری دولت اوباما اعلام کرد برای تسریع تحقیقات پرونده ایمیل‌های کلینتون با اف‌بی‌آی همکاری می‌کنیم.

تنها یک روز مانده به انتخابات بود که اف‌بی‌آی دوباره اعلام کرد ایمیل های جدید کلینتون هم نشانی از ارتکاب جرم ندارد

برکناری در ۱۹ اردیبهشت

رئیس جمهوری آمریکا عصر سه‌شنبه رئیس پلیس فدرال آمریکا را برکنار کرد. شان اسپایسر سخنگوی کاخ سفید گفت وزارت دادگستری به این نتیجه رسید که جیمز کومی، رئیس «اف بی آی» در رسیدگی به اتهامات هیلاری کلینتون، وزیر امورخارجه سابق و رقیب انتخاباتی آقای ترامپ سوء مدیریت داشته است.

«اسپایسر» به خبرنگاران گفت: «رئیس جمهوری توصیه دادستان کل و معاون دادستان کل را پذیرفت و حکم اخراج رئیس اداره آگاهی را امضاء کرد.»

در بیانیه ای که آقای ترامپ منتشر کرد، او یادآور شد اخراج کومی بر اساس توصیه جیمز سشنز وزیر دادگستری و رود روزنتن، معاون این وزارتخانه گرفته است.

به گفته اسپایسر آقای کومی از حکم اخراج خود اطلاع پیدا کرد و اخراج او، بلافاصله انجام گرفت.

دونالد ترامپ، در نامه خود خطاب به «جیمز کومی» نوشت: «باید برای اف بی آی سریعا رهبری جدید پیدا شود که اعتماد عمومی به این دستگاه عمده ناظر بر اجرای قانون، بازگردد.»

ماجرای ایمیل های کلینتون یا تحقیقات روسیه

روزنامه واشنگتن پست نوشت مقامهای بلندپایه وزارت دادگستری نتیجه‌گیری کردند که «کومی» اصل مطرح نکردن پرونده‌های در دست تحقیق را در مورد پرونده ایمیل خصوصی «هیلاری کلینتون» زیرپا گذاشته بود.

همزمان سناتور جمهوریخواه «لیندسی گراهام»، عضو بلندپایه کمیسیون دادگستری مجلس سنا، در نامه‌ای خطاب به «کومی» ضمن تشکر از خدمات او، اظهار داشت که تغییر رهبری اف بی آی احتمالا بهترین اقدام پیش رو است.

اما در مقابل دموکرات ها می گویند دلیل اخراج آقای کومی جزئیات جدیدی از رابطه احتمالی کارزار انتخاباتی دونالد ترامپ با روسیه است که تاکنون به عزل مایکل فلین منجر شده است.

خانم کلینتون که به جای ایمیل دولتی از ایمیل شخصی برای کارهای دولتی در مقام وزارت امورخارجه استفاده کرده بود، ماه‌ها قبل از انتخابات ریاست جمهوری، تحت تعقیب قانونی قرار داشت. ایمیل خصوصی او که از کامپیوتری در زیرزمین منزل مسکونی‌اش در شهرک «چپاکوآ» در ایالت نیویورک، خدمت‌رسانی می‌شد، از امنیت لازم برای ایمیل‌های محرمانه دولتی بهره‌مند نبود.

هفته گذشته، دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا، جیمز کومی، رئیس برکنار شده اداره آگاهی فدرال را متهم کرد که «کارهای بد» هیلاری کلینتون را نادیده گرفته است، چون اعلام کرد که خانم کلینتون در بهره‌برداری از کامپیوتر شخصی برای ایمیل‌های دولتی، جرمی مرتکب نشده است.

http://gdb.voanews.com/504DC5E1-F75B-4FFC-B4D1-9C2ABE3A6DD5.gif

XS
SM
MD
LG