لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۶ دی ۱۴۰۳ ایران ۱۹:۱۸

تعداد بیشتری کشتی و جنگنده در راه خلیج فارس؛ آمریکا حضور نظامی خود را تقویت می‌کند


تصویری از یک جنگنده اف-۳۵ نیروی هوایی ایالات متحده آمریکا
تصویری از یک جنگنده اف-۳۵ نیروی هوایی ایالات متحده آمریکا

سخنگوی پنتاگون روز دوشنبه گفت ایالات متحده یک فروند کشتی جنگی و جنگنده‌های اف-۳۵ و اف-۱۶ بیشتری به خاورمیانه می‌فرستد.

به گفته سابرینا سینگ، پنتاگون «حضور و توانایی‌ برای نظارت بر [تنگه هرمز] و آب‌های منطقه را افزایش می‌دهد.»

به دنبال اقدامات ایذایی و توقیف کشتی‌های تجاری از سوی جمهوری اسلامی در آب‌های منطقه خاورمیانه طی ماه‌های اخیر، ایالات متحده در صدد برآمده حضور نظامی خود در منطقه را تقویت کند.

این در حالی است که یک مقام ارشد دفاعی ایالات متحده، روز جمعه اعلام کرد‌ه بود این کشور با هدف مقابله با توقیف کشتی‌ها توسط جمهوری اسلامی، جنگنده‌های «اف‌۱۶» به خلیج فارس اعزام می‌کند.

به گفته این مقام ارشد، ایالات متحده طی روزهای شنبه و یکشنبه جت‌های جنگنده اف-۱۶ را به منطقه خلیج فارس اعزام می‌کند تا هواپیماهای تهاجمی «ای۱۰» که بیش از یک هفته در محدوده تنگه هرمز مشغول گشت‌زنی هستند را تقویت کند.

به نقل از این مقام ارشد که نامش فاش نشده، هدف از اعزام و استقرار جت‌های جنگنده اف۱۶ در منطقه، تأمین حفاظت و پوشش هوایی برای کشتی‌هایی است که در خلیج فارس در حرکت‌اند و از تنگه هرمز عبور می‌کنند.

به گفته او این اقدام ابعاد نظارت ارتش آمریکا در منطقه را افزایش داده و عاملی بازدارنده در برابر جمهوری اسلامی خواهد بود.

این تصمیم پس از آن صورت گرفت که اوایل ماه جاری میلادی، جمهوری اسلامی دو نفتکش را در نزدیکی این تنگه توقیف کرده و به سمت یکی از آنها آتش گشود.

به گفته نیروی دریایی آمریکا، جمهوری اسلامی دو نفتکش را در نزدیکی تنگه راهبردی هرمز توقیف و سپس به سمت یکی از آنها حتی شلیک کرد.

در بیانیه نیروی دریایی آمریکا آمده که در هر دو مورد، شناورهای نیروی دریایی متعلق به ایران پس از واکنش نیروی دریایی آمریکا عقب‌نشینی کردند و هر دو کشتی تجاری به سفر خود ادامه دادند.

نیروی دریایی آمریکا می‌گوید در دو سال گذشته ایران دست کم پنج شناور تجاری را توقیف کرده و برای چندین شناور دیگر مزاحمت ایجاد کرده است. بیشتر این اقدامات در تنگه هرمز صورت گرفته است.

حدود یک‌پنجم نفت خام و فرآورده‌های نفتی دنیا روزانه از این تنگه عبور می‌کند.

XS
SM
MD
LG