مجله آمریکایی «تایم» اسامی ۱۰۰ چهره تأثیرگذار سال ۲۰۲۴ را در شاخههای مختلف منتشر کرد که در آن نام نرگس محمدی، فعال حقوق بشر زندانی در ایران، و برنده جایزه صلح نوبل، دیده میشود.
نام خانم محمدی در بخشی موسوم به «رهبران» قرار دارد که شامل چهرههای دیگری مانند اولیا ناوالنی، دونالد تاسک، ویلیام لای، گرگ ابوت، مارینا سیلوا، یا ویلیام برنز، است.
این نشریه به رسم معمول، هر یک از ۱۰۰ چهره فهرست خود را به قلم یکی از شخصیتهای برجسته در حوزه مربوطه معرفی میکند.
نرگس محمدی نیز توسط نادیا مراد، فعال حقوق بشر، و برنده جایزه صلح نوبل، معرفی شده است.
او درباره نرگس محمدی میگوید: «ای کاش بهعنوان یک دختر جوان که در روستاهای عراق بزرگ شده بودم، میدانستم که زنانی مانند نرگس محمدی وجود دارند.»
نادیا مراد در ادامه میافزاید: «مسئولان مرد کشور من، مانند بسیاری از رهبران در سراسر جهان، سعی کردند زنان و دختران را متقاعد کنند که هیچ کس برای ما نجنگیده است، زندگی ما از اهمیت کمتری برخوردار است، اعتراضات بی فایده است، و اینکه زندان (مجازات هر سرپیچی) یعنی سکوت.»
این برنده جایزه صلح نوبل میگوید: «نرگس، خلاف این را ثابت میکند. زندگی او وقف مبارزه با ظلم بر زنان است، و صدایش قوی و بلند است، حتی پشت میلههای زندان. وقتی در ماه دسامبر جایزه صلح نوبل ۲۰۲۳ را دریافت کرد، فرزندانش این جایزه را از طرف او پذیرفتند، نرگس در زندان این جایزه را برد.»
نادیا مراد در ادامه میافزاید: «برای چندین دهه، نرگس به زنان ایرانی کمک کرده است تا شجاعت اعتراض علیه بیعدالتی را جمع کنند. تأثیر او را نمیتوان با زندانی کردن خفه، و در یک کشور محدود کرد.»
این فعال حقوق بشر درباره نرگس محمدی میگوید: «او نماینده مبارزه برای عدالت بدون توجه به هزینه است، و شجاعتش بهترین استدلال علیه هر رهبر، در هر نقطه جهان است، که میخواهد به یک زن بگوید که بهتر است سکوت کند.»
نرگس محمدی طی سه دهه گذشته چندین بار بازداشت و زندانی شده است. او در آخرین پرونده قضایی، به اتهام «تبلیغ علیه نظام» به ۱۰ سال حبس محکوم شد و در حال حاضر در زندان اوین تهران به سر میبرد.
خانم محمدی اخیرا به مناسبت نوروز ۱۴۰۳، با انتشار پیامی از زندان نوشت: «عید نوروز را به نشان و امید پایان دادن به رژیم دینی استبدادی و استقرار دموکراسی، آزادی و برابری به همه مردم ایران و جهان تبریک و شادباش میگویم.»