نماینده ویژه سازمان ملل متحد در امور سوریه روز پنجشبنه هشدار داد که هزاران نفری که از مناطق شرقی حلب خارج شده اند، احتمالا در نقاطی دیگری در خارج از آن شهر که اسکان داده میشوند، گرفتار رنج و مشکلات مشابهی خواهند شد.
به گزارش خبرگزاری رویترز، استفان دی میستورا نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل همچنین گفت که اگر بناست از بروز جنگ خونین دیگری مشابه حلب در ادلب پیشگیری شود، توافق ترک مخاصمه در سراسر سوریه امری حیاتی و مهم خواهد بود.
بر اساس آخرین برآوردهای سازمان ملل متحد، تا کنون حدود ۳۴ هزار نفر – هم از مخالفان و هم از غیرنظامیان ساکن حلب – از مناطق شرقی آن شهر که تا چندی پیش در کنترل گروههای مخالف بشار اسد رئیس جمهوری سوریه بود، خارج شدهاند.
به گفته آقای دی میستورا، «بسیاری از این افراد به ادلب رفتهاند، که از نظر تئوری می تواند حلب بعدی باشد.»
ادلب شهری در شمال غربی سوریه است و تنها ۶۰ کیلومتر با حلب فاصله دارد. جمعیت این شهر شش سال پیش حدود ۱۶۰ هزار نفر بود و بیشتر آنها عرب و اقلیت کرد و ترک دارد. ادلب از شهرهای پیشرو در اعتراضات علیه اسد در سال ۲۰۱۲ بود.
استان ادلب تنها منطقه ای است که به طور کامل در اختیار نیروهای مخالف اسد قرار دارد و جیش الفتح که شامل گروههای چون احرار الشام است، اداره شهر ادلب را بر عهده دارد. در حال حاضر مخالفان اسد در ادلب با ارتش دولت اسد، حزب الله لبنان و نیروهای داعش در جنگ هستند.
بشار اسد که روز پنجشنبه گفت بازپس گیری کامل حلب نه تنها یک پیروزی برای دمشق، بلکه یک پیروزی برای ایران و روسیه نیز محسوب میشود، پیشتر گفته بود که جنگ تمام نشده و نیروهای مسلح سوریه به حمله علیه مواضع شورشیان ادامه خواهد داد.
ایران و روسیه حامیان اصلی دمشق هستند که روز سه شنبه به همراه ترکیه، دیگر بازیگر مهم منطقه، تحولات سوریه را در نشستی سه جانبه در مسکو بررسی کردند. نشستی که به گفته معاون وزیر خارجه روسیه، در آن درباره سرنوشت بشار اسد صحبت نشد.
مخالفان دمشق و حامیان غربی و منطقهای آنها خواستار کناره گیری اسد از قدرت هستند و هیچ نقشی را برای او در آینده سوریه نمی پذیرند. تهران و مسکو در مقابل معتقدند اسد باید در دوران گذار سیاسی، در صورت توافق برای آتش بس دائم، نقش داشته باشد.