لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۶ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۵:۳۵

جان کری: روسیه اسد را وادار به "پیروی کامل" از آتش بس کند


وزیر خارجه آمریکا در واکنش به حمله به بیمارستانی در سوریه که منجر به کشته شدن ده‌ها نفر شد، گفت "به شدت عصبانی هستیم."
وزیر خارجه آمریکا در واکنش به حمله به بیمارستانی در سوریه که منجر به کشته شدن ده‌ها نفر شد، گفت "به شدت عصبانی هستیم."

وزیر خارجه ایالات متحده روز پنجشنبه در بیانیه‌ای از حکومت سوریه به دلیل حمله به بیمارستانی در شهر حلب به شدت انتقاد کرد و از مسکو خواست با تحت فشار گذاشتن بشار اسد رئیس دولت حاکم بر دمشق، وی را وادار به "پیروی کامل" از توافق ترک مخاصمه کند.

در پی حملات ۲۴ ساعت گذشته، شهر حلب در شمال سوریه که زمانی بزرگترین شهر سوریه بود، بار دیگر به بزرگترین صحنه نبرد در جنگ داخلی آن کشور تبدیل شده است. بیش از ۶۰ نفر در این حملات کشته شدند، از جمله ۲۷ نفر در یک بیمارستان تحت نظارت پزشکان بدون مرز و صلیب سرخ بین المللی.

جان کری در بیانیه‌ای به همین مناسبت گفت "ما از حمله هوایی به بیمارستان القدس حلب که بطور مشترک توسط پزشکان بدون مرز و کمیته بین المللی صلیب سرخ اداره می‌شد به شدت عصبانی هستیم؛ حمله ای که در اثر آن ده‌ها نفر، از جمله بیماران و کودکان و کادر پزشکی، جان خود را از دست دادند."

وی در ادامه گفت "ما همچنان در تلاش هستیم حقایق مرتبط با حمله را گردآوری کنیم. ظاهرا به یک مرکز شناخته شده درمانی حمله شده، که مطابق با پیشینه رژیم اسد در انجام حملات وحشتناک علیه چنین مراکز (درمانی) و گروه‌‌های امدادرسان است. حملاتی که صدها سوری بی‌گناه را به کشتن داده است."

در بیانیه وزیر خارجه آمریکا همچنین آمده است، سازمان ملل متحد امروز اوضاع در حلب را "فاجعه بار" ارزیابی کرده و "آخرین مورد از حملات رژیم در آن شهر – علیرغم توافق ترک مخاصمه – موجب افزایش خشونت و تضعیف توافق ترک مخاصمه می‌شود."

آقای کری افزود، "روسیه مسئولیت فوری دارد که رژیم را برای انجام تعهداتش طبق قطعنامه ۲۲۵۴ شورای امنیت سازمان ملل متحد – به ویژه در مورد توقف حملات علیه غیرنظامیان، مراکز درمانی و پزشکی، گروه‌های امدادرسان – و نیز پیروی کامل از توافق ترک مخاصمه، تحت فشار بگذارد."

جاش ارنست سخنگوی کاخ سفید آمریکا نیز پیشتر در روز پنجشنبه حمله هوایی شب گذشته به بیمارستان القدس حلب را "هولناک" و "غیراخلاقی" خواند و گفت، این حمله "با الگوی حملات شنیع و منزجرکننده رژیم (بشار) اسد علیه نیروهای امدادی مطابقت دارد."

درخواست برای "اقدام فوری" آمریکا و روسیه

آمریکا و روسیه اوایل اسفند ماه گذشته بر سر طرحی به توافق رسیدند که بر مبنای آن، آتش بس سراسری در سوریه به اجرا در آمد؛ توافقی که مبارزه علیه گروه‌های افراطی داعش و جبهه النصرت را شامل نمی‌شود، اما طی این مدت با وجود شکنندگی بسیار، پابرجا مانده است.

با افزایش خطر شسکت توافق و به دنبال آن، به بن رسیدن مذاکرات صلح، دبیرکل سازمان ملل متحد روز پنجشنبه از همه طرف‌های درگیر خواست "فورا" به تعهدات خود در چارچوب توافق بازگردند و در قبال حفظ جان غیرنظامیان احساس مسئولیت داشته باشند.

بان کی مون همچنین از واشنگتن و مسکو - که با کمک یکدیگر تلاش‌های بین المللی برای پیشبرد مذاکرات صلح به میانجیگری سازمان ملل با هدف پایان دادن به جنگ داخلی سوریه را هدایت می‌کنند - خواست که از نفوذ خود برای تحت فشار گذاشتن طرفین مناقشه و توقف درگیری‌ها استفاده کنند.

نماینده ویژه او در امور سوریه نیز پیشتر در روز پنجشنبه از فروپاشی آتش بس موقت در سوریه، که دو ماه بیشتر از عمر آن نمی گذرد، ابراز نگرانی کرد و خواستار "اقدام فوری" ایالات متحده و روسیه برای جلوگیری از فروپاشی کامل توافق ترک مخاصمه در آن کشور جنگ زده شد.

استفان دی میستورا با اشاره به این که دیدگاه دولت و اپوزیسیون سوریه در گفت‌وگوهای سیاسی با میانجیگری سازمان ملل، به ویژه در مورد دوره انتقال سیاسی، همچنان فاصله بسیاری از یکدیگر دارند، گفت با این حال اشتراکاتی هم وجود دارد و از این رو باید این گفت‌وگوها ادامه داشته باشد.

جنگ داخلی ساله سوریه که به تازگی وارد ششمین سال خود شده است، تاکنون بیش از ۲۵۰ هزار قربانی و میلیون‌ها آواره بر جای گذشته و تلاش‌های بین‌المللی برای پایان دادن به درگیری‌ها و آغاز دوره انتقالی سیاسی در آن کشور، تاکنون به نتیجه نرسیده است.

باراک اوباما رئیس جمهوری ایالات متحده بارها تاکید کرده که قصد اعزام نیروی زمینی به سوریه ندارد؛ با این حال او روز دوشنبه اعلام کرد که به منظور کمک به نیروهای محلی سوریه در جنگ علیه داعش، حداکثر ۲۵۰ نیروی آمریکایی به منطقه اعزام خواهد شد.

دولت بشار اسد روز پنجشنبه اعزام نیروی زمینی از سوی ایالات متحده به سوریه را "تهاجم آشکار" توصیف کرد و به گزارش خبرگزاری رسمی سوریه، یک مقام دولتی نیز از ورود این نیروهای آمریکایی "به شدت ابراز نگرانی کرده است."

با این حال اشتون کار‌تر وزیر دفاع آمریکا روز پنجشنبه در نشست کمیته نیروهای مسلح سنا گفت، افزایش حملات نظامی علیه داعش بدون تقویت و آموزش نیروهای محلی به شکست نهایی آن گروه افراطی منجر نخواهد شد.

ایالات متحده در چارچوب ائتلاف بین المللی علیه گروه داعش تنها اقدام به حملات هوایی علیه مواضع آن گروه افراطی در عراق و سوریه کرده است. اما به منظور ارائه مشاوره و آموزش نیروهای محلی، پیش از نیز نیروهای ویژه ای را به منطقه اعزام کرده است.

XS
SM
MD
LG