لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۱۱ تیر ۱۴۰۳ ایران ۱۲:۲۰

آمریکا بار دیگر استفاده جمهوری اسلامی از مجازات اعدام را به‌شدت محکوم کرد


آبرام پیلی، قائم مقام نماینده ویژه ایالات متحده در امور ایران، 
آبرام پیلی، قائم مقام نماینده ویژه ایالات متحده در امور ایران، 

آبرام پیلی، قائم مقام نماینده ویژه ایالات متحده در امور ایران، روز دوشنبه ۲۵ دی یک روز پس از اعدام ١٣ شهروند ایرانی از سوی جمهوری اسلامی، بار دیگر استفاده حکومت ایران از مجازات اعدام را به‌شدت محکوم کرد.

آقای پیلی با انتشار پستی در رسانه ایکس (توییتر سابق) نوشت: «بی‌رحمی حکومت ایران در سال ۲۰۲۳ با اعدام نزدیک به ۸۰۰ شهروند - که بسیاری از آن [اعدام‌ها] در پی محاکمه‌های ناعادلانه و بازداشت‌های مستبدانه اجرا شدند - به سطوح جدیدی رسید.»

به نوشته این دیپلمات بلندپایه دولت آمریکا، ایالات متحده استفاده جمهوری اسلامی از مجازات اعدام برای مقابله با استفاده از حقوق بشر را، که «غالبا پس از محاکمه‌های ساختگی علیه متهمانی که فاقد مشاوره‌های قانونی کافی هستند، به‌شدت محکوم می‌کند.»

منابع حقوق بشری گزارش دادند که مقامات قضایی جمهوری اسلامی صبح یک‌شنبه ۲۴ دی، دست‌کم ۱۳ تن را در زندان‌های مرکزی کرج و قزل‌حصار اعدام کردند. همچنین یک زندانی روز شنبه در زندان پارسیلون خرم‌آباد اعدام شد.

اعدام زندانیان در ایران با جرائم مختلف در ماه‌های اخیر شدت بیشتری گرفته که با انتقادات داخلی و خارجی بسیاری همراه بوده است.

در روزهای گذشته، دفتر حقوق بشر سازمان ملل متحد اعلام کرد که ولکر ترک، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد، اعدام سه مرد و یک زن در ایران بدون دادرسی عادلانه در رابطه با اتهامات ادعایی «جاسوسی» را اسفناک خوانده است.

ولکر ترک همچنین خواستار «توقف فوری» اعدام‌های بیشتر و «پایان رسمی اجرای احکام اعدام» در ایران شده است.

آبرام پیلی، معاون نماینده ویژه آمریکا در امور ایران، پنج‌شنبه ۲۲ دی، نیز صدور حکم اعدام توسط جمهوری اسلامی برای محسن مظلوم، پژمان فاتحی، وفا آذربر و محمد (هژیر) فرامرزی، چهار شهروند کرد در ایران را محکوم کرد.

آقای پیلی در شبکه پیام رسان خود در رسانه ایکس نوشت: «رژیم ایران همچنان از وارد کردن اتهامات نادرست، گرفتن اعترافات اجباری و برگزاری محاکمه های ناعادلانه برای ساکت کردن مخالفان سیاسی و معترضان مسالمت جو استفاده می کند.

محمود امیری مقدم، مدیر سازمان حقوق بشر ایران که نهادی مستقر در نروژ است، پیش از این به صدای آمریکا گفته، بیشتر شهروندانی که در ایران اعدام می‌شوند اتهاماتی مرتبط با مواد مخدر و قتل دارند، اما بیش از ۴۰ سال اعدام نشان داده که به هیچ وجه از موارد جرایم خشن و مواد مخدر کم نشده است.

XS
SM
MD
LG