کمتر از دو روز بعد از درخواست رسمی ایالات متحده برای پایان محاصره یمن توسط عربستان سعودی و متحدانش، کاخ سفید جمعه شب بار دیگر از عربستان خواست تا به این محاصره پایان بدهد.
کاخ سفید در بیانیهای که روز جمعه ۱۷ آذر منتشر کرد، دوباره خواستار شکستن محاصره عربستان و اجازه ورود کمکهای انساندوستانه از طریق بنادر یمن شد.
سارا سندرز سخنگوی کاخ سفید در این بیانیه ضمن درخواست پایان درگیریها در یمن،از طرفین خواست به پای میز مذاکره بازگردند.
به نوشته سخنگوی کاخ سفید، مذاکره می تواند مانع نفوذ مخرب شبه نظامیان مورد حمایت ایران شود.
بیانیه کاخ سفید، بعد از بیانیه روز چهارشنبه دونالد ترامپ رئیس جمهوری ایالات متحده است که از بحران انسانی کنونی در یمن ابراز نگرانی کرد و از عربستان سعودی خواسته بود فورا به محاصره فقیرترین کشور خاور میانه، که درگیر جنگ داخلی است، پایان دهد.
پرزیدنت ترامپ گفته بود «به مقامهای دولت خود دستور دادهام از رهبری پادشاهی سعودی بخواهند اجازه دهند غذا، سوخت، آب و دارو بطور کامل به مردم یمن، که به شدت به آن نیازمند هستند، برسد.»
عربستان سعودی از ماه مارس ۲۰۱۵ و به دنبال درخواست عبد ربه منصور هادی رئیس جمهوری قانونی آن کشور، با تشکیل یک ائتلاف منطقهای، عملیات نظامی مستقیم علیه شبه نظامیان شورشی شیعه حوثی مورد حمایت ایران در یمن را آغاز کرد.
نیروهای ائتلاف به رهبری ریاض محدودیتهای سنگین زمینی، هوایی و دریایی را بر یمن اعمال کردهاند، که موجب افزایش نگرانیهای بین المللی، از جمله دولت ایالات متحده، از بروز قحطی و وقوع یک فاجعه انسانی در آن کشور شده است.
رکس تیلرسون وزیر خارجه آمریکا نیز دوم آذر ماه در گفتوگویی با محمد بن سلمان ولیعهد پرنفوذ عربستان سعودی خواست محاصره اقتصادی یمن را بردارد، تا امدادگران بینالمللی بتوانند به یاری میلیونها نفر از مردم آن کشور بروند.
به دنبال این درخواست، ائتلاف به رهبری عربستان اعلام کرد که امکان ارسال کمکهای بین المللی را از طریق بنادر الحدیده و الصلیف در سواحل دریای سرخ و همچنین فرودگاه صنعا فراهم میکند؛ تصمیمی که با استقبال کاخ سفید روبرو شد.
سازمان ملل متحد روز سه شنبه در مورد «بدتر شدن اوضاع و وضعیت اضطراری در یمن» هشدار داد و گفت یمن در آستانه یک قحطی فاجعهبار است و میلیونها نفر از مردم جنگزده آن کشور اکنون در معرض خطر مرگ قرار دارند.
جنگ یمن تاکنون جان بیش از ۱۰ هزار غیرنظامی را گرفته و حدود ۳ میلیون نفر را آواره کرده است.