روسای ۶ آژانس سازمان ملل و ۳ سازمان بینالمللی بشردوستانه در بیانیهای مشترک از شورشیان حوثی یمن خواستند تا ۱۷ تن از کارکنان این سازمانها را که اخیراً بازداشت شدهاند، آزاد کنند.
به گزارش آسوشیتدپرس، این بیانیه روز پنجشنبه ۲۴ خرداد و همزمان با درخواست چندین کشور و اتحادیه اروپا صادر شده است. در نشست اخیر شورای امنیت سازمان ملل متحد که به بررسی اوضاع یمن اختصاص داشت، هانس گراندبرگ، فرستاده ویژه سازمان ملل، اعلام کرد که حوثیها تمامی بازداشتشدگان را بدون هیچ ارتباطی با جهان خارج نگه میدارند و این وضعیت نگرانکننده است.
حوثیها، گروه تحت حمایت جمهوری اسلامی، روز دوشنبه ۲۱ خرداد، ادعا کرده بودند که اعضای یک «شبکه جاسوسی آمریکا و اسرائیل» را دستگیر کردهاند.
عبدالحکیم الخیوانی، رئیس سازمان اطلاعات حوثیها، اعلام کرد که این شبکه ابتدا در خارج از سفارت ایالات متحده در صنعا، پایتخت یمن، فعالیت میکرده است و افزود که پس از بسته شدن سفارت در سال ۲۰۱۵ میلادی، بازداشت شدگان «برنامه خرابکارانه خود را تحت پوشش سازمانهای بینالمللی و سازمان ملل» ادامه دادهاند. او جزئیات بیشتری در مورد تعداد دستگیرشدگان ارائه نداد.
مقامات حوثی همچنین اعترافات ضبط شده ۱۰ یمنی را منتشر کردند که ادعا میشود توسط سفارت ایالات متحده استخدام شده بودند. این افراد شامل هیچ یک از کارکنان سازمان ملل که بازداشت شدهاند، نبودند. آسوشیتدپرس تاکید کرد که ادعاهای حوثیها به طور مستقل قابل تأیید نیست.
در بیانیه مشترک سازمانهای بینالمللی آمده است که بازداشت کارکنان امدادی و بشردوستانه تنها به تشدید بحران انسانی در یمن منجر خواهد شد و خواستار احترام به حقوق و آزادیهای آنان شدهاند.