واکنش ها به سخنان جنجالی مشاور ارشد باراک اوباما درباره توافق هسته ای ایران همچنان ادامه دارد و در تازه ترین رویداد، یک نماینده جمهوریخواه مجلس نمایندگان آمریکا خواستار حضور "بن رودز" در جلسه کمیته نظارت این مجلس شده است.
وبسایت "فری بیکن" روز پنجشنبه ۲۳ اردیبهشت گزارش داد، "جیسون چفتز"، نماینده جمهوریخواه از ایالت یوتا تهدید کرد اگر بن رودز در جلسه سه شنبه آینده در جلسه کمیته نظارت مجلس نمایندگان حاضر نشود، او را با حکم قضایی به کمیته می کشاند.
واکنش این نماینده آمریکایی به گزارش نیویورک تایمز درباره شرح زندگی و نیز نقش بن رودز در سیاستهای کاخ سفید است. رودز، معاون مشاور امنیت ملی آمریکا در این گزارش، ضمنی از فعالیت های خودش در همراهی رسانه ها و سیاستمداران برای رسیدن ایران و آمریکا به توافق گفته است.
دیوید ساموئلز در گزارشی مفصل با عنوان "رمان نویس آرمان گرایی که راهبر سیاست خارجی اوباما شد،" به شرح زندگی بن رودز، نحوه رسیدن به منصب مشاور ارشد رئیس جمهوری و نقش او در شکل دهی سیاست خارجی دولت باراک اوباما را مورد بررسی قرار داده است.
اما آنچه بحث برانگیز شد، بخشی از اظهارات او بود که گفت خبرنگارانی که مذاکرات هستهای و روند توافق با ایران را دنبال میکنند، اغلب تسلط چندانی بر آنچه پوشش میدهند ندارند و در ادامه بطور تلویحی توضیح داد که چگونه دولت موفق به "فروختن توافق" به کنگره و رسانهها شد.
اما نویسنده گزارش، با توجه به پیشینه بن رودز در داستاننویسی و مهارت او در استفاده از قابلیتهای زبانی و تسلط به شکلدهی افکار عمومی در فضای رسانهای مدرن، وی را طراح اصلی روایت کاخ سفید از پروندههای مختلف و عامل پیشبرد آن در سطح عمومی معرفی کرده است.
جمهوریخواهان به این مقاله درباره سخنان بن رودز واکنش نشان داده اند و گفته اند، کاخ سفید در جریان مذاکره با ایران افکار عمومی را گمراه کرده است.
"فری بیکن" نوشته، سخنگوی کمیته نظارت مجلس نمایندگان اعلام کرده بن رودز هنوز پاسخی برای حضور در مجلس نمایندگان نداده است.
کاخ سفید از سخنان جنجالی مشاور ارشد اوباما دفاع کرد
جاش ارنست سخنگوی کاخ سفید در نشست خبری روز دوشنبه خود در پاسخ به خبرنگار فاکس نیوز که پرسید "آیا این که مقامهای دولت درباره ابعاد مختلف توافق هستهای (ایران) دروغ گفتهاند را قاطعانه تکذیب میکنید،" گفت "بله، ... واقعیات توافق و فواید آن روشن میکند که امنیت ملی ایالات متحده ارتقا یافته است."
پیشتر در ساعات پایانی یکشنبه، بن رودز هم در یادداشتی ضمن عذرخواهی از روزنامهنگارانی که از اظهارات او آزرده شدهاند، تاکید کرد فعالیتی که وی به واسطه روابط عمومی پیش برد تا توافق هستهای تیر ماه ۱۳۹۴ با ایران را به مردم آمریکا بفروشد، در واقع آشکار کردن حقایق و "هُل دادن وقایع به جلو" بود.
وی با بیان این که ما هرگز به دنبال گمراه کردن افکار عمومی نبودهایم و عمیقا به استدلال خود ایمان داشتیم، گفت "در دوره اول ریاست جمهوری اوباما چندین بار برای ارتباط دیپلماتیک با ایران تلاش کردیم، و این حقیقت که در سال ۲۰۱۲ کانالهای ارتباطی محتاطانهای با ایران وجود داشت را آشکارا تایید کردهایم."