لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۲۹ اسفند ۱۴۰۲ ایران ۰۷:۴۹

پمپئو: تنها مردم ایران می‌توانند رژیم را تغییر بدهند؛ به دنبال ایجاد فضایی برای مردم ایران هستیم


مایک پمپئو وزیر خارجه ایالات متحده در مورد سیاست آمریکا در قبال ایران گفت: هدف ما این است که فضایی برای مردم ایران ایجاد کنیم. ایران کشوری است با برخورداری از تحصیلات، تنوع و اقتصاد و تاریخ و فرهنگی غنی. فرصتی واقعی در این کشور وجود دارد.

آقای پمپئو در گفت‌وگو با پادکست «اینتلیجنس مترز» که چهارم اردیبهشت انجام شد و در پاسخ به این پرسش که آیا کسی درون نظام توانایی تغییر را دارد یا نه گفت: تنها مردم ایران هستند که می توانند رژیم را تغییر بدهند؛ روحانی تغییری نمی دهد، ظریف و قاسم سلیمانی هم همین طور؛ یا فرمانده جدید سپاه پاسداران. این ها همانی هستند که بودند. من با کسانی هم‌صحبت بودم که در زمان گروگان‌گیری سفارت آمریکا، و تا یک هفته پیش از پایان آن گروگان گرفته شده بودند. همه آن‌ها به من یادآوری کردند رهبران فعلی ایران همان‌هایی هستند که آن زمان کتکشان می‌زدند. این‌ها همان شخصیت‌ها هستند.

مایک پمپئو در مورد سیاست خارجی آمریکا در قبال ایران و این که چرا به یکی از نقاط توجه دولت پرزیدنت ترامپ تبدیل شده گفت: ایران مهم است، چرا که در مرکز سیاست خارجی ما در قبال خاورمیانه و پایین آوردن خشونت و بی‌ثباتی قرار دارد. وقتی به استراتژی پرزیدنت ترامپ در مورد خاورمیانه نگاه می‌کنید، این طور است که: خطر ترور را چطور پایین می‌آورید؟ چه کسانی با منابع و پول هستند؟ وقتی لایه‌های این چالش را در لبنان کنار بگذارید به حزب‌الله می‌رسید، در یمن اگر این کار را بکنید به حوثی‌ها می‌رسید، وقتی می‌بینید چرا عراق نمی‌تواند مستقل بایستد، می‌بینید همه از یک جا جاری می‌شود و آن جمهوری اسلامی ایران است. از همین رو ایران به یکی از نقاط بنیادین تلاش‌های خاورمیانه ما تبدیل شد.

اضافه کردن آن‌ها به فهرست گروه‌های تروریستی به ما اجازه می‌دهد دنبال نقاط پول‌ساز آن‌ها که خرج سپاه قدس می‌کنند برویم و ماموریت ما واضح است: اگر بودجه سپاه قدس را پایین بیاوریم - برای مثال بین ۷۰۰ میلیون دلار تا یک میلیارد دلاری که هر سال به حزب‌الله می‌دهند - دیگر توانایی پرداخت حقوق ندارند و ایجاد ترور خارجی برای آن‌ها سخت‌تر و دشوارتر می‌شود
مایک پمپئو، وزیر خارجه ایالات متحده آمریکا

او افزود: خیلی از عوامل در این حرکت وجود دارد. برخی از آن‌ها مختص ایران است و برخی فراتر از آن می‌رود. ولی به هیچ‌وجه راه خطا نروید. از دیدگاه ما جمهوری اسلامی ایران نقطه مرکزی بی‌ثباتی است که امروز در خاورمیانه شاهد آن هستیم.

وزیر خارجه آمریکا در پاسخ به این پرسش که پس قصد اصلی آوردن آن‌ها سر میز مذاکره است گفت:‌ بله. ولی نه فقط برای رسیدن به توافق اتمی، که مجبورشان کنیم مثل یک دولت عادی و با تمامی خصوصیت‌های مرتبط با آن رفتار کنند.

آقای پمپئو در مورد این که نیروی قدس پیشتر در فهرست گروه‌های تروریستی بود، ولی بعد چرا تمامی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به فهرست گروه‌های تروریستی اضافه شده گفت: بازوی اصلی اجرای ترور در تمامی نقاط جهان سپاه قدس است، ولی آن‌ها زیر نظر مستقیم رهبری سپاه پاسداران انقلاب اسلامی کار می‌کنند. دلیل دوم این است که سپاه پاسداران انقلاب اسلامی یک خانواده مافیایی است. حدود ۲۰ درصد اقتصاد ایران را در اختیار دارند. پس این سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است که در صنایع زیرساختی ایران رخنه کرده که بخش بزرگی از اقتصاد ایران است. این اضافه کردن آن‌ها به فهرست گروه‌های تروریستی به ما اجازه می‌دهد دنبال نقاط پول‌ساز آن‌ها که خرج سپاه قدس می‌کنند برویم و ماموریت ما واضح است: اگر بودجه سپاه قدس را پایین بیاوریم - برای مثال بین ۷۰۰ میلیون دلار تا یک میلیارد دلار که هر سال به حزب‌الله می‌دهند - دیگر توانایی پرداخت حقوق ندارند و ایجاد ترور خارجی برای آن‌ها سخت‌تر و دشوارتر می‌شود.

مایکل مورل پرسید: به نظر می‌رسد سیاست ایران این است که صبر کند تا این دوران بگذرد. به این امید که در سال ۲۰۲۰ یک رئیس جمهوری دیگر در آمریکا انتخاب شود که بار دیگر به توافق اتمی باز گردد. آیا نظر شما هم همین است؟ و چطور می‌توان فشارها بر ایران را بیشتر کرد؟

مایک پمپئو در پاسخ گفت: من حس می‌کنم استراتژی ایران این است که نوعی اقتصاد مقاومتی ایجاد کند. به احتمال زیاد به دنبال تغییر سیاست در آمریکا هستند و فکر می‌کنند با دولت جدید، سیاست‌ها هم تغییر خواهد کرد. به نظر من این کار دنبال نخود سیاه فرستادن است. دیدگاه من می‌گوید در مورد خطر جمهوری اسلامی ایران، یک دیدگاه متحد در ایالات متحده وجود دارد. خیلی در مورد توافق موسوم به برجام بحث و مناظره در جریان است، ولی همه فکر می‌کنم خطر ترور را درک می‌کنند. به نظر من این سیاست برای ایرانی‌ها بد است، ولی خوب این دیدگاه آن‌ها می‌تواند باشد و می‌دانم برخی در گوش‌ آن‌ها زمزمه می‌کنند که تا نوامبر ۲۰۲۰ طاقت بیاورید و شاید شانس به شما روی بیاورد.

وزیر خارجه ایالات متحده افزود: ولی تلاش‌های ما در این دولت این است که مطمئن شویم یک سیاست درست برای زمانی که عهده‌دار این وظیفه هستیم پایه‌گذاری کرده‌ایم و من باور دارم به آن خواهیم رسید. این را می‌توانید همین حالا و از آنچه درون انقلاب اسلامی ایران می‌گذرد، ببینید. آن توانایی که آن‌ها یک سال پیش در صدور ترور در سرتاسر جهان داشتند، کاهش یافته است.

پادکست اینتلیجنس مترز به میزبانی مایکل مورل انجام می‌شود. آقای مورل رئیس موقت سابق آژانس مرکزی اطلاعات آمریکا، سی‌آی‌ای، بوده است. مایک پمپئو هم پیش از رسیدن به مقام وزیر خارجه آمریکا، رئیس سی‌آی‌ای بوده است.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG